OGM 4.996 sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı! Orman Genel Müdürlüğü başvuru şartları

OGM 4.996 sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı! Orman Genel Müdürlüğü başvuru şartları

Orman Genel Müdürlüğü'nde (OGM) 4 bin 996 personel alımı gerçekleştirecek. Bu alımlardan 1.146 sözleşmeli personel alımı KPSS puanı ile yapılacak. 1.150 sözleşmeli orman mühendisi ve 2.700 orman muhafaza memuru alımında ise KPSS puanının yanında sınav da yapılacak. OGM personel alım şartlarına yer verilen ilanda öncelikle en az 60 KPSS puanı şartı aranıyor. 2019 OGM memur işçi alım şartları ve diğer detayları derledik. Memur alımı son dakika haberleri de sayfamızda olacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı en az 60 KPSS puanı ile, Orman Mühendisi, Orman Muhafaza Memuru, Destek Personeli, Büro Personeli gibi pek çok alanda 4 bin 996 personel alımı gerçekleştiriyor. Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvurusu için özel ve genel şartlar da var. Peki başvuru şartları neler?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Orman Genel Müdürlüğü'nde istihdam etmek üzere yayımlanan personel alımı ilanında, adaylarda aranan şartlar da açıklandı.

1.146 PERSONEL MÜLAKAT VE SINAVSIZ, KPSS PUANI İLE ALINACAK

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğüne (OGM)  alınacak personelden bin 146'sı mülakat ve uygulama sınavı yapılmadan, KPSS puan sıralaması esas alınarak, adayların mezuniyet durumlarına göre tercih ettiği pozisyon için en yüksek puan alan adaydan başlayarak yerleştirilecek.

Bu kategoride alımı yapılacak sözleşmeli personel listesinde 7 bilgisayar mühendisi, 10 orman endüstri mühendisi, 9 makine mühendisi, 12 inşaat mühendisi, 5 elektronik mühendisi, 7 yazılım mühendisi, 11 biyolog, 65 avukat, 11 laborant, 708 büro personeli, 1 tekniker, 100 ortaöğretim mezunu destek personeli ve 200 ön lisans mezunu destek personeli var.

BAŞVURULAR 23 EYLÜL'DE SONA ERECEK

Dün başlayan başvuru süresi 23 Eylül'de sona erecek.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

1.150 SÖZLEŞMELİ ORMAN MÜHENDİSİ VE 2.700 ORMAN MUHAFAZA MEMURU ALINACAK

Diğer yandan, bin 150 sözleşmeli orman mühendisi, 2 bin 700 sözleşmeli orman muhafaza memuru olmak üzere toplam 3 bin 850 personelin alımı da "KPSS puanı ve uygulamalı sınav" usulüyle yapılacak.

Zorlu arazi ve ekstrem iklim koşullarında orman yangını ve kaçakçılıkla mücadele başta olmak üzere birçok tehlikeli görevi ifa edecek bu personelin teknik bilgisi, yöneticilik yeteneği, fiziki yeterliliği, arazi çalışmalarına uyum kabiliyetini kapsayan uygulamalı sınav yapılacak. Sınavların her aşaması görsel olarak kayıt altına alınacak.

Meslek örgütleri (Orman Mühendisleri Odası), sendika (yetkili memur sendikası) ve sivil toplum kuruluşu (Orman Muhafaza Memurları Derneği) temsilcilerinden oluşacak 3 kişilik heyet, sınav yerlerinde sınava müdahale etmeksizin gözlemci olarak bulunabilecek.

MÜRACAATLAR 24 EYLÜL-7 EKİM 2019 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Adaylardan, alım yapılacak kadro sayısının 4 katı kadar kişi çağrılacak. Bu kategorideki müracaatlar, 24 Eylül-7 Ekim döneminde yapılacak.

ORMAN MUHAFAZA MEMUR BAŞVURU ŞARTLARI

ORMAN MÜHENDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek olan adaylar 12.09.2019-23.09.2019 tarihleri arasında http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile başvuru yapacak.

Orman Muhafaza Memuru ve Orman Mühendisi olarak istihdam edilecek olan adaylar ise 24.09.2019-07.10.2019 tarihleri arasında http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile başvuru yapacak.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Farklı pozisyonlarda yapılacak olan alımlar için adaylarda farklı kriterler aranacak. Alımı gerçekleştirilecek olan personellerin 657 Sayılı Kanun’un 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıması önem arz edecek.

ÖZEL ŞARTLAR

1- 2018 yılı KPSS (B) grubu olmak üzere KPSSP3, KPSSP93, KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

2- Son müracaat tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak,

Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak. (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

3- Avukat pozisyonuna başvuranlar için;

- Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak,

- Baro kayıt belgesine sahip olmak,

4- Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olanlardan Destek Personeli (Şoför) pozisyonuna başvuranlar için;

-En az C sınıfı ehliyete sahip olmak,

5- Orman Mühendisi olarak istihdam edilecek olanlar için;

-Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak,

6- Entomoloji alanında mühendis pozisyonunda istihdam edilecekler için;

-Orman mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak ve orman entomolojisi dalında yüksek lisans yapmış olmak,

7- Fitopatoloji alanında mühendis pozisyonunda istihdam edilecekler için;

- Orman mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak ve orman fitopatolojisi dalında yüksek lisans yapmış olmak, 

8- Orman Muhafaza Memuru olarak istihdam edilecek olanlar için;

-Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak, şartları aranacak.

NOT: OGM'nin personel alımına ilişkin yayınlanan ilanına düzletme ilanı için burayı tıklayın.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI DETAYLARI

1. ADAYLARDA ARANACAK GENEL ŞARTLAR

1 - 657 Sayılı Kanun’un 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2- 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1’de yer alan sözleşmelipersonel pozisyonlarına yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

3- Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

YERLEŞTİRME İŞLEMİ

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, genel şartlar ile pozisyonla ilgili aranan özel şartları taşıyan ve başvuru yapan adaylar arasından 2018 yılına ait KPSS (B) grubu olmak üzere Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türü sıralaması esas alınmak suretiyle yerleştirme işlemi yapılacaktır.

Belirlenen sürenin bitimine kadar müracaat eden ve şartları taşıyanlardan sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylar ile ilanda belirtilen her pozisyon sayısı kadar yedek aday belirlenecektir.

Adaylar yerleştirme sonuçlarını 03.10.2019 tarihine kadar http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile öğrenebilecektir.

Ayrıca posta yoluyla tebligat yapılmayacaktır. Sözleşme imzalamaya hak kazanan adayların ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde Genel Müdürlüğümüze başvurması gerekmektedir.

- Sözleşme yapmaya hak kazandığı halde verilecek süre içerisinde müracaat etmeyenler,

- Sözleşme imzalandığı halde verilen süre zarfında göreve başlamayanlar,

- İlanda belirtilen şartları taşımadığı sonradan tespit edilenler,

- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması tahkikatı olumsuz sonuçlananlar,

yerine, sıraya göre en yüksek puanlı adaydan başlanılmak suretiyle sırasıyla sözleşme yapılmak üzere çağırılacaktır.

KPSS' de yüksek puan almak, ilanda yer alan sözleşmeli pozisyona yerleştirmede tek başına hak kazandırmaz. Pozisyon için belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmayan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden değerlendirmeye alınmayan adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir.

Orman Genel Müdürlüğü'nde (OGM) 4 bin 996 personel alımı gerçekleştirecek. Sözleşmeli personel, orman mühendisi ve orman muhafaza memuru olarak istihdam edilecek personel için ilan yayınlandı. OGM personel alım şartlarına yer verilen ilanda öncelikle en az 60 KPSS puanı şartı aranıyor. 2019 OGM memur işçi alım şartları ve diğer detayları derledik. Memur alımı son dakika haberleri de sayfamızda olacak.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN