KPSS 2020 başvuru tarihi belli oldu mu? ÖSYM KPSS tarihini belirledi mi?

KPSS 2020 başvuru tarihi belli oldu mu? ÖSYM KPSS tarihini belirledi mi?

KPSS 2020 başvuru tarihi merak konusu. Binlerce aday önümüzdeki yıl gerçekleşecek KPSS sınavlarının tarihini araştırıyor. ÖSYM KPSS 2020 sınavı ile ilgili henüz takvimi açıklamadı. KPSS 2020 sınav takvimi açıklandığında haberimizden ulaşabilirsiniz.

KPSS 2020 başvuru tarihi araştırılıyor. ÖSYM tarafından KPSS 2020 takvimi henüz belli olmadı. Güncel bilgiler gelince haberimizin içerisine eklenecektir. Peki KPSS başvurusu nasıl yapılır?

KPSS BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır.

Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemine ais.osym.gov.tr T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, belirlenen başvuru süresinin son günü, saat 23.59'da sona erecektir.

19-10/08/kpss.jpg

KPSS SINAV TÜRLERİ

KPSS çatısı altında farklı kurumların ihtiyaçları doğrultusunda farklı sınavlar yapılmaktadır. KPSS çeşitleri şunlardır:

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri)

2016-KPSS Lisans (Alan Bilgisi)

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)

KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)

KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi)

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)

Bu sınavların dışında kamu kuruluşlarına engelli personel alımı için de EKPSS yapılmaktadır.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN