Olga Tokarczuk kimdir? 2018 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Polonyalı yazar Tokarczuk kaç yaşında?

Olga Tokarczuk kimdir? 2018 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Polonyalı yazar Tokarczuk kaç yaşında?

Olga Tokarczuk bu yıl 2018 Nobel Edebiyat Ödülü'nün layık görüldüğü isim oldu. Peki 2018 yılının ödülü neden 2019 yılında verildi? 2018 Nobel Edebiyat Ödülü'nü erteleten taciz skandalı neydi? 2018 Nobel Edebiyat Ödülü kazananı Olga Tokarczuk kimdir? İşte detaylar...

Olma Tokarczuk 2019 yılı Nobel Edebiyay Ödülü'nü kazanan isim oldu. Geçtiğimiz yıl yaşanan taciz olayları nedeniyle 2018 Nobel Edebiyat Ödülü, 2019 Nobel Edebiyat Ödülü ile birlikte verildi. Polonyalı yazar Olga Tokarczuk'un ardından 2019 Nöbel Ödülü ise Avusturyalı yazar Peter Handke'ye verildi.

Peki 2018 yılında ne oldu? 2018 Nobel Edebiyat Ödülü neden bu yıl verildi? Olga Tokarczuk kimdir? İşte yanıtı...

19-10/10/olga-tokarczuk-5.jpg

OLGA TOKARCZUK KİMDİR?

29 Ocak 1962’de Polonya'da Sulechów'da doğan Olga Tokarczuk Varşova Üniversitesi’nde psikolog olarak çalışıyordu. Daha sonra edebiyat kariyerine başlamaya hazırlanan yazar Carl Jung üzerine çalışmalar yaptı.

Polonya’nın en başarılı yazarlarından biri olarak görülen Tokarczuk eserleri ile Polonya’da ve Polonya dışında birçok ödüle layık görüldü.

2008 yılında Polonya’da verilen en önemli edebiyat ödülü olan Nike’ye sahip olan Tokarczuk 2004 yılından bu yana Polonya’da Polonya Yeşiller Partisi üyeliğini yapmaktadır.

Polonyalı psikolog yazar Olga Tokarczuk, 'Flights' adlı romanıyla 2018'de prestijli edebiyat ödülü Uluslararası Man Booker'ın sahibi olmuştu. Roman Türkçede 2016’da Alabanda Yayınları etiketiyle ‘Koşucular’ adıyla yayımlanmıştı.

19-10/10/olga-tokarczuk-5-1570712234.jpg

ESERLERİ

Olga Tokarczuk-Edebiyat eleştirmenlerince, en büyük çağdaş kadın yazarlardan birisi olarak kabul edilmektedir. Pek çok edebiyat ödülü almaya layık bulunmuş olan Tokarczuk,  “Çok Eskiler ve Diğer Zamanlar”, “Gündüzün Evi Gecenin Evi”, “Son Öyküler”gibi bestseller kitapların da yazarıdır.

2018 Nobel Edebiyat Ödülü Polonyalı yazar Olga Tokarczuk'a verildi.

2018 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ NEDEN BU YIL VERİLDİ? HAPİS CEZASIYLA SONUÇLANAN TACİZ OLAYI!

2018'de ortaya çıkan cinsel istismar skandalı nedeniyle Nobel Edebiyat Ödülü verilememişti. İsveç Akademisi üyesi olan Katarine Frostenson'un eşi Jean Jacques Arnault'un cinsel istismar olayına karıştığı ortaya çıkmıştı.

Jean Jacques Arnault hakkında 18 kadın suç duyurusunda bulundu. Üç akademi üyesi, yaşananların üzerinin kapatılmaya çalışıldığını iddia ederek istifa etti.

Soruşturma sonunda Arnault, 2011'de Stockholm'de bir kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle suçlu bulunarak 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN