Ordu ve Hakkari'den acı haberler: 4 şehit 8 yaralı - Son dakika haberleri

Ordu ve Hakkari'den acı haberler: 4 şehit 8 yaralı - Son dakika haberleri

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada ise 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.  Edinilen bilgiye göre, ilçenin Topçam Mahallesi mevkisinde 5 kişilik terör örgütü mensubunun görüntüsünün alınması üzerine operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında sıcak çatışma yaşandı. Çalışmada ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Olay yerine çok sayıda takviye ekip sevk edilirken bölgede yer yer çatışmanın devam ettiği belirtildi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Ordu Mesudiye Topçam Jandarma Karakolu mevkiinde ihbar üzerine operasyon yürüten askerlere ormanlık alandan PKK’lı teröristlerce ateş açıldı. İlk belirlemelere göre 3 askerimiz şehit olurken 2 askerimiz de yaralandı. Sıcak temas sürüyor. Takviye ekipler olay yerine gönderildi. Operasyon devam ediyor." Ordu ve ilçelerinde görevli polislere de çelik yelek giymeleri talimatı verildi.

YEMEK MOLASINDA SALDIRMIŞLAR

3 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı terör saldırısının, bölgede şüpheli kişilerin görüldüğü istihbaratı üzerine operasyon yapan jandarma timinin yemek molası sırasında gerçekleştiği belirtildi.

Şehit 3 askerin cenazesi Gölköy İlçe Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü. Yaralanan 2 askerin tedavisi ise Ordu Devlet Hastanesi’nde devam ediyor.

VATANDAŞ YARDIM EDİYOR

Bu arada saldırının ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya’nın yönettiği, jandarma özel harekat ve polis özel harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonda bölgede yaşan vatandaşlarda da ekiplere yardımcı oluyor. Operasyonunun olduğu bölgeye takviye olarak giden jandarmaya ait bir ’kobra’ zırhlı araç ormanlık alanda yolun dar olması nedeniyle devrildi. Kazada araçtakiler yara almazken, çevredeki vatandaşlar traktörle aracı kurtardı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ GÖRÜNTÜLERİ ALINMIŞ

Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, teröristlerin 5 gündür bölgede olduklarını söyledi. Gül yaptığı açıklamada, Çarşamba günü 5 kişilik bir terörist grubun termal kameralar ile görüntüsünün alındığını belirterek, “Ordu Valimiz ve Jandarma komutanımız gerekli tedbirleri aldılar. Söz konusu alanda arama tarama faaliyetleri sürüyordu” dedi.

ASLA BARINAMAZLAR

Başkan Gül, teröristlerin birkaç yerden ekmek istediği, birkaç kişiye mıntıka yeri sorduklarını, bu vatandaşların hemen yetkili makamlara bilgi verdiğini belirterek, “Hemen ardından bölgede operasyon başlatıldı. Ancak bilgi kirliliği var. Teröristler jandarma karakolunu bastı deniliyor. Hayır böyle bir şey yok. Sadece intikal halinde olan askere pusu kuruldu. 3 şehit 2 yaralımız var. İnanıyorum ki bu vatan haini çapulcular en kısa zamanda dersi alacaktır. Burayı bir geçiş bölgesi olarak kullanmak istiyorlar. Ama insanlarımız bunlara asla geçit vermiyor. Asla barınamayacaklar, nasıl destek alırsa alsınlar asla barınamayacaklardır” diye konuştu.

ŞEMDİNLİ'DE DE ÇATIŞMA: 1 ASKER ŞEHİT OLDU

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde bağlı Altınsu Köyü’nün İncesu Mezrası yakınlarında bu sabah operasyon yapan güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu 6 asker yaralandı.

Sabah saatlerinde Şemdinli İlçesi’ne 5 kilometre uzaklıktaki Altınsu Köyü İncesu Mezrası Şapatan Bölgesi’nde bir grup PKK’lı teröristin bulunduğunu belirleyen güvenlik güçleri operasyon başlattı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 asker şehit oldu, yaralanan 6 asker hastaneye sevk edildi.

Bölgeye takviye birlik sevk edilirken, Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu bölgeyi yoğun ateş altına aldı.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, çatışmayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"31 Temmuz 2016 Pazar günü Hakk?ri ili Şemdinli ilçesi kırsalında devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN