Ölümle burun buruna! Bu mahalle 18 yıldır kayıyor

Ölümle burun buruna! Bu mahalle 18 yıldır kayıyor

Ordu'da, 16 köyün kullandığı ortak yola sahip olan Topluca Mahallesi, 18 yıldır heyelan nedeniyle kayıyor. Her gün ölümle burun buruna yaşayan mahalleliler, evlerin altının boşaldığını belirterek bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Topluca Mahallesi'ndeki evler, 18 yıldır devam eden heyelanlar nedeniyle aşağı kayıyor. Konuya ilişkin sıkıntılarını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'e anlatan vatandaşlar bu sorunun 18 yıldır yaşandığını ve her sene artarak devam ettiğini belirtti. 

Daha önce köy iken Altınordu'nun kırsal mahallerinden birisi haline gelen Topluca’da yaşayan vatandaşların evlerinin altı boşalıyor, toprak kayması meydana geliyor. Köyde 10 metre aşağı kayan bir ev de bulunuyor.

'YOLDA YARIKLAR OLUŞTU'

Mahallenin içinden geçen yolda yarıklar meydana geldiğini belirten bir Topluca sakin,i "15-16 köyün yolu. Sürekli servisler, kamyonlar gelip geçiyor. Yolun uzantısı Çambaşı, Sivas'a kadar gidebiliyor. Buraya gerekli ilgi gösterilmesi gerekirken bu sorun devamlı bakılmadığı için bu hale geldi. Şu evlerin maddi zararları var. İnsanların maddi zararları var" diye konuştu.

'18 YILLIK BİR SORUN BU'

Toprak kayması sebebiyle zarar gören yolu kullanan 16 köyün ismini tek tek aktaran Adıgüzel, "18 yıllık bir sorun bu. 18 yıl, AK Parti'nin iktidar olmasının süresi. AK Parti'nin ömrü kadar bir yer burası. Dünya kadar yerde dünya kadar şey yapılacak, iddialı olunacak, şuradaki küçücük bir yer yapılamayacak. Buraya sadece milletvekilleri değil, her seçimden önce büyükşehir belediye başkan adayları da geldi. Buraya şimdiki Belediye Başkanı (Hilmi Güler) da geldi, burada resim verdi. Ekibini gönderdi, 'burası yapılacak' dendi. Çok bir maliyeti yok. Şuranın 2-3 milyon lira maliyeti var ve 16 köyün yolu" dedi.

'HER YERE PARA VAR, BURAYA YOK'

"Reklama 2 milyon lira veren büyükşehir, şurayı yaptırmıyor. Her yere para var, buraya yok" diyen Adıgüzel sözlerine "Büyükşehir, reklam yapmasın, yol, hizmet yapsın. Resim vermesinler, buraya hizmet versinler. Bizim derdimiz budur, her yerde dile getireceğiz. Ay'a gitmekten bahsediyoruz. Millet Ay'a gidecek de önce bir evine gitsin.' Önce evimize gidelim, sonra Ay'a gideriz' diyor buradaki insanlar. Şu camiinin oradan buraya kadar inerken hiç mi görmediniz bu yolu? Bu cami de kayacak" diyerek devam etti.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Heyelan yüzünden zarar gören yolun, mahallenin en önemli noktası olduğunu söyleyen bir vatandaşın "Biz gücümüzle yaptırırız ama gücümüz yok" sözlerine CHP'li Adıgüzel "Buraya yapılacak şey kazık destekli bir taş duvar" diyerek yoldaki yarıkları engelleyebilecek çözümünü aktardı.

CHP'li Adıgüzel, mahalle halkına konunun takipçisi olacaklarını söyledi ve ilgili yerlere bu durumu anlatmaya devam edeceklerini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN