Özel okullar ne zaman açılacak 2020-2021? Özel okullarda telafi eğitim tarihi belli oldu mu?

Özel okullar ne zaman açılacak 2020-2021? Özel okullarda telafi eğitim tarihi belli oldu mu?

'2020-2021 özel okulların açılış tarihi' ile ilgili bilgiler internette araştırılıyor. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı dolayısıyla mart-haziran ayları arasında devlet ve özel okullarda uzaktan eğitim modeline geçilmiş ve sezon tamamlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, müfredatta yaşanan kayıpların giderilmesi için ağustos ayında telafi eğitim yapılmasına karar vermişti. Özel okullarda telafi eğitimlerin başlamasına kısa bir süre kala, özel okulların 2020-2021 eğitim sezonuna devlet okullarından 15 gün önce açılacağı öğrenildi. Detaylar haberimizde...

'Özel okullar ne zaman açılacak 2020-2021?', 'Özel okullarda telafi eğitim başladı mı?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim sistemi dolayısıyla ağustos ayında telafi eğitimi yapılacağını ve özel okulların devlet okullarından 15 gün erken açılacağını açıkladı. Özel okula giden öğrenciler ve veliler, 'özel okul açılış tarihi' ile ilgili detayları merak ediyor. Öte yandan özel okullarda telafi eğitimin ne zaman başlayacağı ve biteceği internette araştırılıyor. İşte detaylar...

ÖZEL OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK 2020-2021?

Özel okullarda 2020-2021 eğitim-öğretim sezonu 17 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacaktır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel okulların açılış tarihiyle ile ilgili yaptığı açıklamada, "Verilere bakarız, ağustos sonu, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkanımız fazlasıyla var. İsteyen özel okul 15 Ağustos'ta faaliyet başlayabilir" dedi.

Bir gazetecinin, "Resmi okullarda yüz yüze eğitim yapılırken, özel okullarda uzaktan eğitim hakkı tanınır mı? Seyreltilmiş sınıf uygulaması ile öğretmen ihtiyacı ortaya çıkabilir mi?' sorusuna Bakan Selçuk, "Devlet okulları için başka şart var da özel okullar için başka şart var diye bir şey söz konusu değil. Bütün çocuklarımızın sağlığı, özel okullardaki öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığı bizim önceliğimiz arasında" yanıtını verdi.

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİNDE İNDİRİM OLACAK MI?

"Uzaktan eğitim süreci devam ederse, veliler için özel okul ücretlerinde indirim olabilir mi? Bununla ilgili kararınız var mı?" sorusu üzerine Bakan Selçuk, velilerin mağdur olmaması noktasında genel prensip kararları ile ilgilendiklerini ama ticaret hukuku ile ilgili hususlara müdahil olmalarının doğru olmadığının altını çizdi.

Selçuk, "Özel okulların belirli harcama kalemleri var. Bu harcama kalemlerinin değerlendirilmesi hususunda bütün derneklerle istişare içindeyiz. Türkiye'deki özel okulların temsilcilerinin tamamıyla görüşmeler yapıyoruz. Onlarla birlikte bu meselenin geleceği hususunda, ki öyle bir konu söz konusu olursa, o zamanın konusu" değerlendirmesinde bulundu.

Velilere imzalatılması planlanan taahhütnameye ilişkin olarak Ziya Selçuk, görüşmelerin devam ettiğini, Sağlık Bakanlığı ile gereken tartışmaları, görüş alışverişlerini yaptıklarını ve gelecek hafta bu konularla ilgili sürekli netleştirilen açıklamalarda bulunacaklarını sözlerine ekledi

ÖZEL OKULLAR 17 AĞUSTOS'TAKİ AÇILIŞA HAZIR

Özel Eğitim Öğretim Derneği (ÖZDEBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Atalay, 17 Ağustos 2020 günü eğitim-öğretime başlaması planlanan özel okullarda Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü'nün belirlediği kurallar doğrultusunda hazırlıklar yapıldığını belirterek, "Hem devlet okullarımızın hem özel okullarımızın sokaktan daha güvenli olduğunu düşünüyoruz. Şu anda 'Okulları açmayın' diye tersi bir haber gelmediği müddetçe, 17 Ağustos’ta telafi eğitimi yapmak üzere bütün hazırlıklarımızı yaptık, devlet okullarından iki hafta önce özel okullarımızı açıp eğitim öğretime başlamayı düşünüyoruz. Tüm alanlarımızı, gezinti alanlarımızı, sınıflarımızı, yemekhanelerimizi, bahçelerimizi eğitim öğretime hazırladık" dedi.

"BAKANLIĞIN BELİRLEDİĞİ 4 SENARYOYA DA HAZIRIZ"

Atalay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ne tür bir eğitim olacağını bakanlığımız bize bildirecek. Biz bu dört senaryonun dördüne de hazırız. Zaten geçen dönem özel okullar sınıfların birçoğunu stüdyo olarak düzenlemiş durumda.

Şu anda bizim öğretmen arkadaşlarla her an canlı yayın yapabilecek şekilde bir düzenimiz var ama MEB, 'Okullarınızı açın, haftanın dört günü yüz yüze eğitim yapın, geriye kalan bir gün ya da buna gerekirse cumartesiyi de ekleyerek uzaktan eğitime devam edin' şeklinde bir bildirimde bulunursa, bu tarz eğitimler yapabilecek şekilde okullarımızı hazırladık.

Yani hem seyreltilmiş uygun sınıflarda yüz yüze eğitime hazırız. 'Eğitimin bir bölümünü yüz yüze bir bölümünü uzaktan yapın' derlerse, biz öğretmen arkadaşlarla toplantılarımızı yaptık konularımızı belirledik. Hemen çok hızlı bir şekilde uzaktan eğitimlere de başlayabileceğiz.

Tahmin ediyorum bir hafta içerisinde okullara böyle bir talimat gelecek, bakanlığımızın bize bildireceği eğitim modelini bekliyoruz. Hem 17 Ağustos için hem 31 Ağustos için özel okullar olarak eğitime hazırız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN