Öztrak'tan iktidara '128 milyar dolar' tepkisi: Şahsım Hükümeti bizi dünyaya rezil etti

CHP Sözcüsü Öztrak, ‘128 milyar dolar nerede?’ tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, yaşananların dünya ekonomi ve finans tarihine geçecek bir skandal olduğunu ifade ederek, “Erdoğan Şahsım Hükümeti bizi dünyaya rezil etmiştir. Milletin 128 milyar doları, görülmemiş bir ekonomik cehalet ve siyasi hırs yüzünden buharlaştırılmıştır" dedi.

CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin milletin 128 milyar dolarını boş yere kumar masasına sürdüğünü ve kaybettiğini söyledi.

"Milletimiz bu 128 milyar doları yerine koymak için her ay 100 milyon dolar biriktirse gideni yerine koymak 107 yılımızı alacaktır" diyen Öztrak’ın konuşması şöyle: 

"MİLLET, FİNANS BARONLARINA TESLİM EDİLMİŞTİR" 

"128 milyar doların hangi yöntemle, hangi kurdan, kimlere satıldığını açıklayacaksınız. Şurası çok açıktır; Milletin 128 milyar doları, görülmemiş bir ekonomik cehalet ve siyasi hırs yüzünden buharlaştırılmıştır. Damat, kayınpederinin kerameti kendinden menkul, 'faiz sebep enflasyon sonuçtur' iddiasını ispatlamak için sermaye hareketlerinin serbest olduğu bir ekonomide hem faizi hem de döviz kurunu kontrol etmeye çalışmıştır. Hiçbir kurala, akla, mantığa uymadan 128 milyar doları, dibi delik kovaya boşaltmıştır. Neticede ne faiz düşmüş ne de döviz ucuzlamıştır. Millet finans baronlarına teslim edilmiştir.

"ŞAHIM HÜKÜMETİ BİZİ DÜNYAYA REZİL ETTİ"

Erdoğan Şahsım Hükümeti, milletin 128 milyar dolarını boş yere kumar masasına sürmüş ve kaybetmiştir. Milletimiz bu 128 milyar doları yerine koymak için her ay 100 milyon dolar biriktirse gideni yerine koymak 107 yılımızı alacaktır. Çocuklarımızın, torunlarımızın hatta onların torunlarına bile iktidarın kumar borcunu ödemek üstlerine kalmıştır. Diğer yandan 5,5- 6 liralardan satılan dolarların, kimlerin hesabında olduğu belli değildir. Bugün bu dövizleri yeniden satın almak için en az 8 lira ödeyeceğiz.

Yarın bunun nerelere çıkacağı ise belli değildir. Bu kumarı oynayanlar çok büyük bir kamu zararına yol açmışlardır. Ortaya çıkan bu kamu zararının hesabını sormak da bizim asli görevimizdir. Yaşanan dünya ekonomi ve finans tarihine geçecek bir skandaldır. Erdoğan Şahsım Hükümeti bizi dünyaya rezil etmiştir. Allah aşkına, biz bu skandalın hesabını sormayacağız da neyin hesabını soracağız?" 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN