Perihan Pulat kimdir? Hastalığı neydi, neden öldü? Ankara eylemlerinin simgesiydi

Perihan Pulat kimdir? Hastalığı neydi, neden öldü? Ankara eylemlerinin simgesiydi

Ankara'da düzenlenen eylemlerde ön sıralarda yer alan Perihan Pulat, solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldığı hastanede 78 yaşında yaşamını yitirdi. 'Yüksel Caddesi Direnişçisi' olarak bilinen Perihan Pulat, 2018'deki 1 Mayıs yürüyüşünde polis müdahalesi sonrası yaralanmış ve eski sağlığına kavuşamamıştı. İşte biyografisi...

1 Mayıs 2018 tarihinde Ankara'da Yüksel Caddesi'ndeki gösterinin başlangıcında elinde çiçeklerle gayet sağlıklı biçimde görülen Perihan Pulat, gösteri sonrasında tanınmayacak hale gelmişti.

Gruba, polis müdahale edince yerlerde sürüklenen Perihan Pulat'ın moraran bir gözü kapanmış ve alnında şişlikler oluşmuştu. 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ise Perihan Pulat'ı darp eden polis E.G.'ye 15 ay taksitle 3 bin TL para cezası verilmişti.

PERİHAN PULAT ÖLDÜ MÜ? HASTALIĞI NEYDİ?

78'lilerden 10 Ekim'e, Barış Bloku'ndan HES'lere Ankara'da verdiği mücadelelerle 'Perihan Abla' olarak tanınan 'Yüksel Caddesi Direnişçisi' ve eski Sayıştay Hakimi Perihan Pulat, tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliği rahatsızlığına bağlı olarak yaşamını yitirdi.

Perihan Pulat'ın vefatını sosyal medya hesabından duyuran aktivist Veli Saçılık, 1 Mayıs 2018'deki müdahaleyi hatırlatarak, "Perihan Pulat bu alçak saldırı sonrası bir daha hiç iyileşmedi ve bugün hayatını kaybetti. Sayıştay Hakimliğinden emekliydi ama insanlıktan hiç emekli olmadı. Bu dünyadan Perihan Pulat geçti" ifadelerini kullandı.

PERİHAN PULAT'IN HAYAT HİKAYESİ

Uzun yıllar Sayıştay'da hakim olarak görev yapan Perihan Pulat, buradan emekli oldu. Kendisini sosyalist olarak tanımlayan eski hakim, eski Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Behice Boran'ın da arkadaşıydı. Birlikte köy köy, belde belde gezerek uzun yıllar mücadele yürüttüklerini söyleyen Perihan Pulat, emekli olduktan sonra kendisini tamamıyla hak mücadelesine verdi.

Ankara'daki tüm demokratik eylem ve mücadelelerde en önde yer alan Perihan Pulat, bugüne kadar sayısız eylemde sayısız kişiye değmiş, Ankaralılar için 'Perihan Abla', 'Perihan Teyze', 'Perihan Nene', 'Yüksel Direnişçisi' olarak görülüp sevilmişti.

PERİHAN PULAT KAÇ YAŞINDAYDI?

Her eyleme muhakkak evden hazırladığı bir pankartla gelen Perihan Pulat'ın boynunda barış kolyesi, omzunda da Behice Boran rozeti yer alıyordu. Başındaki yazmayı da asla çıkarmayan deneyimli aktivist, bunu da hem Behice Boran ile hem de eski örgütü TİP'in siyaset anlayışıyla simgeleştiriyordu.

2018'de polis tarafında darp edilmesi sonrasında eski sağlığına kavuşamayan Perihan Pulat, tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliğine bağlı olarak 2 Mart 2021'de 78 yaşında hayatını kaybetti.

perihan-pulat-iskence-650x459.jpg
Perihan Pulat (1 Mayıs 2018)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN