Perseverance Mars'ın en net fotoğrafını çekti

Perseverance Mars'ın en net fotoğrafını çekti

NASA'nın geçtiğimiz günlerde Mars yüzeyine indirdiği Perseverance, Jezero Krateri'nin panoramik fotoğrafını gönderdi. Bu fotoğraf Mars'ın en net fotoğrafı olma özelliğini de taşıyor.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) geçtiğimiz günlerde Mars'a indirdiği aracı Perseverance, Jezero Krateri'nin fotoğrafını Dünya'ya gönderdi.

NASA’nın Kızıl Gezegen Mars’ta bulunan ve keşiflerine devam eden uzay aracı Perseverance, üzerinde bulunan Mastcam-Z kameralarıyla Jezero Krateri'nin fotoğrafını çekti. 142 fotoğrafın birleştirilmesiyle oluşturulan 360 derecelik panoramik fotoğraf, NASA tarafından paylaşıldı. Fotoğraf, Mars üzerinde çekilen en net fotoğraf olma özelliğini taşıyor. 7 aylık ve 470 milyon kilometrelik yolculuğun ardından 20 Şubat'ta Mars yüzeyine inmeyi başarmıştı.

nasa-marstaki-jezero-kraterinin-panoramik-fotografini-paylasti-2519-dhaphoto1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN