Perseverance'den ilk ses kaydı geldi

Perseverance'den ilk ses kaydı geldi

NASA'nın geçen ay Mars'ın keşif için gönderdiği Perseverance aracı, lazer atışları yoluyla kaydettiği ilk sesi dünyaya gönderdi. Kayıtta Mars'taki rüzgar sesi de yer aldı.

Mars'a keşfi için gönderilen Perseverance aracı, lazer atışları yoluyla kaydettiği ilk sesi dünyaya gönderdi. 

Böylece Perseverance keşif aracının Mars'a inmesinin ardından 'kızıl gezegenle' ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Gezegenin sesinin 19 Şubat'ta, aracın yüzeye inmesinden yaklaşık 18 saat sonra kaydedildiği belirlendi.

MARSTAN İLK SES KAYITLARI

Perseverance'ın üzerinde bulunan 20 kamera ve bir çift mikrofonlu SuperCam aracıyla bir kayaya hedeflenen lazer atışlarıyla kaydedilen 11 saniyelik ses, NASA tarafından Mars kaşifinin ağzıyla şu ifadelerle duyuruldu: 

"Mars'taki lazer darbelerinin ilk ses kayıtlarını dinliyorsunuz. SuperCam cihazımdaki mikrofon tarafından kaydedilen bu ritmik vuruş sesleri, ekibimin etrafımdaki kayaların yapısını anlamasına yardımcı olabilecek farklı yoğunluklara sahip."

marrs.png

''PERSEVERANCE DAHA YENİ BAŞLIYOR''

NASA yönetici vekili Steve Jurczyk, Mars'ta yaşanan son gelişme için "Mars’a nasıl inildiğini veya bunun neden zor olduğunu ya da bunu yapmanın neden çok muhteşem olduğunu merak edenler! Artık daha fazla beklemenize gerek yok.

Perseverance daha yeni başlıyor ve şimdiden uzay keşif tarihinin en simgesel görsellerinden bazılarını gönderdi. Araç, Kızıl Gezegen’e gidecek bir taşıt yapıp uçurmak için ne kadar olağanüstü bir mühendislik ve hassasiyet düzeyi gerektiğini yeniden gösteriyor" yorumunda bulundu. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN