Peskov: Ayasofya biletleri oldukça pahalıydı, artık ücretsiz girilecek

Peskov: Ayasofya biletleri oldukça pahalıydı, artık ücretsiz girilecek

Ayasofya'nın ibadete açılmasının, Türk-Rus ilişkilerini etkilemeyeceğini belirten Kremlin Sözcüsü Peksov 'Üstelik Ayasofya'ya giriş biletlerinin oldukça pahalı olduğunu da söyleyeyim. Artık bilet olmayacak ve girişler ücretsiz olarak yapılacak. Bu açıdan bakıldığında turistlerimiz kazançlı çıkacak' dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesinin Rus-Türk ilişkilerini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna cevap verdi.

"TÜRKİYE'NİN İÇİŞLERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Peskov şunları kaydetti: "Bunun olacağını sanmıyorum. Resmi duruşumuz, bunun Türkiye'nin içişleri olduğu yönünde. Bu birincisi. İkincisi de, ne karar alınırsa alınsın Türk partnerlerimizin Ayasofya'nın statüsünü UNESCO'nun dünya kültür mirası kategorisine aldığı bir yapı olarak göreceğini ve Ayasofya'nın dünyadaki birçok Hristiyan ve Ortodoks için kutsal bir önem taşıdığını dikkate alacağını umuyoruz."

"AYASOFYA BİLETLERİ OLDUKÇA PAHALIYDI"

Peskov, "Kutsal bir önem taşıdığının dikkate alınması sözüyle ne demek istiyorsunuz?" sorusu da "Demek istediğim, Hristiyanların, turistlerimizin oraya girebilmeleri. Türk partnerlerimiz, her şeyin en iyi şekilde korunacağını ve isteyen herkesin Ayasofya'yı ziyaret edebileceğini açıkladı. Üstelik Ayasofya'ya giriş biletlerinin oldukça pahalı olduğunu da söyleyeyim. Artık bilet olmayacak ve girişler ücretsiz olarak yapılacak. Bu açıdan bakıldığında turistlerimiz kazançlı çıkacak" cevabını verdi.

"RUSYA'NIN RESMİ GÖRÜŞÜNDE FARKLI"

Peskov, Ortodokslar olarak Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'in görüşüne saygı duyduklarını da belirterek, bunun Rusya'nın resmi görüşünden farklı olduğunu belirtti.

PUTİN İLE ERDOĞAN BİRBİRİNE ÇOK BENZİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdikleri sözü tutma bakımından birbirine çok benzediğini söyleyen Peskov "Putin, söz verdikten sonra hemen yerine getiriyor. Bu bakımdan Erdoğan ve Putin birbirine çok benziyor. Bu yüzden çok zor durumlarda çözüm bulmayı başarıyorlar. Suriye meselesinde olduğu gibi" diye konuştu.

Suriye konusunda her iki liderin bir araya geldiklerinde sözünün arkasında durduklarını ve durumu kontrol ettiklerini anlatan Peskov, her iki liderin de hızlı karar almada sorumluluk sahibi olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN