Petrolde arz endişeleri rahatladı, fiyat geriledi

Petrolde arz endişeleri rahatladı, fiyat geriledi

Saudi Aramco’ya yönelik saldırının ardından artan arz sıkıntıları endişelerinin rahatlamasıyla petrol fiyatları geriledi. Brent petrolün varil fiyatı, dün 63 dolar seviyesine kadar geriledi.

Suudi Arabistan devlet şirketi Saudi Aramco’ya SİHA’lı saldırı petrol fiyatlarını 71 dolara kadar yükseltmişti. Petrol fiyatları, Riyad’ın aksayan üretimi hızlı bir şekilde yerine koyacağına ilişkin işaretlerle istikrar kazandı ve tekrar düşüşe geçti. Pazar günü 65.35 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 64.58 dolardan tamamladı. Aramco saldırısının ardından arz sıkıntısı endişelerinin rahatlamasıyla fiyatlarda gerilme başlamıştı. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak’ın “Global piyasalardaki petrol sıkıntısı için bir neden görmüyorum” açıklaması da piyasayı rahatlattı.

Buna ek olarak ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının sürmesine yol açacak gelişimeler de piyasada talebin düşeceği beklentisini güçlendiriyor. Bu durumda ise fiyatların aşağı yönlü hareketini destekliyor. Suudi Arabistan’ın resmi petrol şirketi Aramco halka arz hazırlıklarını sürdürüyor. Aramco, Barclays, BNP Paribas, Deustche Bank ve UBS’in yanı sıra Credit Agricole, Societe Generale ve Gulf International Bank BSC’ye halka arza liderlik için çağırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN