Pfizer doğruladı! Meksika ve Polonya'da sahte aşı paniği

Pfizer doğruladı! Meksika ve Polonya'da sahte aşı paniği

Pfizer, Meksika ve Polonya'da sahte koronavirüs aşısı bulunduğunu ve doz başına satış fiyatının bin dolara kadar yükseldiğini doğruladı.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında geliştirilen Pfizer aşısı Meksika'da sahte ilaç dozları verilerek kullanıldı. Kullanılan sahte aşının fiziksel olarak zararsız göründüğü fakat koronavirüse karşı hiçbir koruma sağlamadığı öğrenildi. 

ŞİŞELERDEKİ SIVI KOZMETİK BİR MADDE

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Meksikalı yetkililer de, aşıların bira soğutucularında saklandığının tespit edildiğini söyledi. Polonya'da ele geçirilen şişelerdeki sıvının ise kırışıklık önleyici krem olduğu düşünülen kozmetik bir madde olduğu açıklandı. 

Pfizer sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "E-ticaretin kolaylığı ve rahatlığı ve internetin sağladığı anonimlik ile beslenen bu tür bir ortamda koronavirüs aşılarında dolandırıcılık, sahtecilik ve diğer yasadışı faaliyetlerin yaygınlığında artış olacağının farkındayız" ifadeleri kullanıldı. 

Şubat ayında da, Meksika'nun Nuevo Leon eyaletindeki sağlık yetkilileri, halkı sahte aşılar konusunda uyararak güvenilir olmayan aşıları almamalarını istemişti ve Dünya Sağlık Örgütü de (DSÖ) Mart ayındaki açıklamasında sahte aşıların Meksika'da hala dolaşımda olabileceğine yönelik uyarılarda bulunmuştu. 

"SUÇLULAR İÇİN FIRSAT"

İlaç ihtiyacının dolandırıcılığa yol açtığını söyleyen Pfizer'in küresel güvenlik başkanı Lev Kubiak ise, Wall Street Journal'a verdiği demeçte, "Çok sınırlı bir tedarikimiz var, suçlular için mükemmel bir fırsat" ifadelerini kullandı.

Gazete, Meksika'nın geçen ay Honduras'a giden özel bir uçakta ele geçirilen ve Rus aşısı Sputnik olduğu iddia edilen 6 bin dozluk bir sevkıyatı da incelediğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN