Polonya maskeyi çıkarmaya hazırlanıyor

Polonya maskeyi çıkarmaya hazırlanıyor

ABD ve İsrail'den sonra Polonya da maske zorunluluğunu kaldırmaya hazırlanıyor. Polonya Sağlık Bakanı Adam Niedzielski, 15 Mayıs'tan itibaren maske takmak zorunda kalmayabileceğini duyurdu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinde kilit rol oynayan maske, aşılama oranına bağlı olarak birkaç ülkede çıkarılmaya başlandı. Aşılama çalışmalarında başarılı ülkelerden olan İsrail geçtiğimiz günlerde açık alanda maske takılmayabileceğini açıklamıştı. ABD'de de maske zorunluluk olmaktan çıkarılmıştı. ABD ve İsrail'e Polonya'nın da katılması bekleniyor. 

15 MAYIS'TAN İTİBAREN ZORUNLULUK KALKABİLİR

Koronavirüs tedbirlerinin gevşetileceğini açıklayan Polonya Sağlık Bakanı Adam Niedzielski sosyal mesafeyi korumak kaydıyla Polonyalıların 15 Mayıs'tan itibaren maske takmak zorunda kalmayabileceğini duyurdu.

Ancak Niedzielski, ancak vaka sayısının 100 bin kişide 15'ten az bir sayıya düşmesi durumunda maskelerin kalkabileceğinin altını çizdi.

Polonya'da alışveriş merkezleri 4 Mayıs'ta açılacak. Otellerin ve restoranların hizmet vermeye başlaması ise 8 Mayıs'ı bulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN