Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme

Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme

Muğla'da yaşayan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın ifadelerinde adı geçen savcı D. Y'nin Erzurum'a tayin edilmesinin ardından göreve başlamadan istifa ettiği ortaya çıktı.

Muğla'da 16 Temmuz'da önce darp edilmiş, sonra boğazı sıkılarak boğulmuş, ardından cesedi bir varile konularak yakılan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’nın ifadelerinde adı geçen savcı D.Y.'nin istifa ettiği ortaya çıktı. 

KATİL AVCI'DAN 'İLİŞKİ' İDDİASI

Katil zanlısı Avcı, tutuklanıp cezaevine gönderildikten bir süre sonra savcılığa başvurarak “Ek ifade vermek istiyorum” demişti. Avcı el yazısı ile hazırladığı 6 sayfalık ifadesinin bir bölümünde de Muğla Adliyesi’nde görevli savcı D.Y.’den bahsetmiş, savcı ile Pınar Gültekin'in ilişkisi olduğunu iddia etmişti.

basliksiz-1.jpg
Pınar Gültekin

SAVCI TAYİNİ SONRASI İSTİFA ETTİ

Bu süreçte Savcı D.Y.’nin tayini Erzurum’a çıktı. Ancak izne ayrılan savcı D.Y., Erzurum’da göreve başlamadan Hakimler Savcılar Kuruluna (HSK)istifa dilekçesini gönderdi. D.Y. dilekçesinde istifa gerekçesini ‘ailevi sebepler’ olarak belirtti.

' ÖZEL SEBEPLERDEN DOLAYI İSTİFA ETTİM'

Hürriyet'te yer alan habere göre; Savcı D.Y.,  istifasının Pınar Gültekin olayı ile bir alakasının olmadığını, ‘özel sebeplerden’ dolayı istifa ettiğini söyledi. “Fail Cemal Metin Avcı’nın ifadelerinde adınız geçiyor?” sorusuna ise “Olabilir” diye cevap verdi. D.Y., HSK’nın kendisi hakkında bir soruşturma yürütüp yürütmediğine ilişkin soru üzerine “Bilmiyorum” dedi. D.Y., Pınar Gültekin’i tanıyıp tanımadığı yönündeki soruya ise cevap vermedi.        

PINAR GÜLTEKİN CİNAYETİ

16 Temmuz'da vahşice katledilen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin, Muğla’da Cemal Metin Avcı tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Genç kadının cesedi olaydan 5 gün sonra ormanlık alanda bir varilin içinde bulunmuştu. Pınar'ın otopsi sonrasında önce darp edildiği, sonra boğazlanarak nefessiz bırakıldığı, daha sonra cesedinin bir varile konularak yakıldığı ortaya çıkmıştı. Üzerine de beton dökülmüştü. Başlatılan soruşturmada kısa süre sonra failin izine ulaşılmış, Muğla’da bir bar işleten Cemal Metin Avcı olayın faili olarak yakalanmıştı. Avcı sorgusunda Pınar’ı öldürdüğünü itiraf etmiş ve bazı iddialar da ortaya atmıştı.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN