Polonya Büyükelçisi, Rusya Dışişleri'ne çağrıldı

Polonya Büyükelçisi, Rusya Dışişleri'ne çağrıldı

Rusya Dışişleri'ne çağrılan Polonya’nın Moskova’daki Büyükelçisi Krzysztof Krajewski, Dışişleri binasına girerken gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Polonya’nın Moskova’daki Büyükelçisi Krzysztof Krajewski, Rusya Dışişleri’ne çağrıldı. Krajewski, Dışişleri binasına girerken gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Fakat Krajewski’in Dışişleri’ne çağrılması, ülkesinin Varşova’daki üç Rus diplomatı ‘zararlı eylemlere girişmiş olmaları’ suçlaması ile sınır dışı etmesini izledi.

NE OLMUŞTU?

Rusya Dışişleri yetkilileri, Varşova’nın bu kararına ilişkin, kendilerinin de Moskova’daki beş Polonyalı diplomatı sınır dışı edeceklerini söylemişti.

Bunun yanında, Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus diplomatların sınır dışı edilmesinin Polonya’nın değil ABD’nin çıkarlarına uygun bir davranış olduğunu söylemişti.

Son günlerde pek çok doğu Avrupa ülkesi birbiri ardına bazı Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldı. Söz konusu kararlar, ABD’nin çeşitli gerekçeler ile Rusya karşıtı yeni yaptırım kararları aldığı bir döneme denk geliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN