Prens Selman’a 'Trump' kalkanı! ‘Suikast girişimi’ davasında korunmak isteniyor

Prens Selman’a 'Trump' kalkanı! ‘Suikast girişimi’ davasında korunmak isteniyor

ABD'de Trump yönetiminin, eski Suudi istihbarat yetkilisi Saad el-Cebri'ye yönelik suikast girişimiyle ilgili davada, Prens Selman'ı korumaya çalıştığı iddia edildi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın kaşıkçı cinayetinin ardından 50 kişilik bir suikast timini Kanada'ya gönderdiği iddia edilmişti. Ülkenin eski İçişleri Bakanlığı istihbarat yetkilisi Saad el-Cebri'nin oğlu Halid el-Cebri, bu olayın ardından babasının Prens Selman aleyhinde ABD federal mahkemesinde dava açtığını duyurmuştu.  

Washington Post gazetesi ise davaya ilişkin Donald Trump’ı zora sokacak bir iddiayı gündeme taşıdı. Habere göre, ABD hükümeti, El Cebri'ye yönelik suikast girişimi davasında Muhammed bin Selman'ın suçlanmasını engellemenin yolunu arıyor.  

PRENS SELMAN "MUAF" TUTULUYOR İDDİASI 

Bu kapsamda Trump yönetimi, Muhammed bin Selman'ı, bu konuda açılan ve açılacak herhangi bir davadan "muaf" tutma seçeneğini değerlendiriyor.  

ABD Dışişleri Bakanlığı, Muhammed bin Selman'ı federal suçlamalardan "muaf" tutarsa, Veliaht Prens hakkında Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin açılan ya da açılacak davalarda da Muhammed bin Selman'ın ceza almasının engellenebileceği belirtiliyor.  

EL CEBRİ: KAŞIKLI CİNAYETİNDE GÖREV ALANLAR BENİ DE ÖLDÜRMEK İSTEDİ  

Saad el-Cebri, ABD federal mahkemesinde açtığı davada, Bin Selman ile anlaşmazlık yaşamasının ardından geçen süreçte Cemal Kaşıkçı cinayetinden birkaç gün sonra aynı cinayette görev alanların olduğu bir suikast timinin kendisini öldürmek için Kanada'ya gönderildiğine dikkati çekmişti. 

Bin Selman'ı, ülkeden kaçtıktan bir yıl sonra kendisini öldürmek için bir suikast timi göndermekle suçlayan Cebri, kendisinin ülkeye dönmesi için Bin Selman'ın defalarca verdiği uğraşlara olumlu cevap vermediğini vurgulamıştı. 

Suudi Arabistan'a geri dönmesi için Muhammed bin Selman'ın tehditlerini tırmandırdığını söyleyen Cebri, kendisine ülkeye geri dönmesi için de tüm araçları kullanacağını söylediğini ve zarar verecek icraatlar yapmakla tehdit ettiğini kaydetmişti. 

2017 YILINDA KANADA'YA KAÇTI

Cebri, 2017 yılında kaçmak zorunda kaldığı Kanada'da Muhammed bin Selman'ın baskılarına karşı direnmeye çalışıyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN