Prof. Dr. Ahmet Acar kimdir ve neden öldü? ODTÜ’den açıklama geldi

Prof. Dr. Ahmet Acar kimdir ve neden öldü? ODTÜ’den açıklama geldi

ODTÜ’nün resmî Twitter hesabından yapılan açıklamada; eski Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar’ın hayatını kaybettiği duyuruldu. Ahmet Acar, 11. Cumhurbaşkanı Gül tarafından iki dönem üst üste ODTÜ’ye rektör olarak atanmıştı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) bölüm başkanı, dekan, ve Kuzey Kıbrıs Kampüsü Kurucu Rektörü olarak görev alan Prof. Dr. Ahmet Acar’ın ölüm sebebi de açıklandı. Üniversite, Ahmet Acar’ın geçirdiği kalp krizinin ardından yaşama veda ettiğini bildirdi.

PROF. DR. AHMET ACAR KİMDİR?

1949 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Ahmet Acar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) İşletme Bölümü Başkan Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, İşletme Bölüm Başkanı ve Kuzey Kıbrıs Kampüsü Kurucu Rektörü olarak görev aldı.

2005-2010 yıllarında ODTÜ Stratejik Planı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Ahmet Acar, 2008-2012 yılları arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne 2 defa art arda rektör olarak atandı.

prof-dr-ahmet-acar-kimdir-ve-neden-oldu-odtuden-aciklama-geldii.jpg

ODTÜ ESKİ REKTÖRÜ AHMET ACAR NEDEN ÖLDÜ?

ODTÜ’nün eski rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, 27 Aralık 2020’de 71 yaşında geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetti.

ODTÜ’den yapılan açıklamada, ODTÜ’nün gelişmesinde katkıları bulunan, 2008-2016 yıllarında üniversitede rektör olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Acar’ın hayatını kaybettiği bilgisi paylaşılarak, merhuma rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dilekleri paylaşıldı.

ekran-resmi-2020-12-28-01-37-22.png

TAKVİM GAZETESİ, BYLOCK HABERİNDE YANLIŞLIKLA FOTOĞRAFINI KULLANMIŞTI

Takvim gazetesi 6 Ekim 2016’da yaptığı ‘İşte Bylock!’ Başlıklı manşetinde, Fetullahçı Terör Örtügü’nün (FETÖ) iletişim programı Bylock yazılımını ODTÜ mezunu özel görevlilerin yazdığını, yazılımı oluşturan ekibin de Borajet’in sahibi Yalçın Ayaslı’nın uçağını kullandığı ileri sürmüştü. Haberin görselinde ise Borajet’in sahibi ve iki ortağının fotoğrafları kullanan Takvim gazetesi, Borajet’in sahibi Yalçın Ayaslı’nın fotoğrafını yanlış kullanmıştı. Ayaslı olduğu ileri sürülen kişinin ODTÜ eski Rektörü Ahmet Acar olduğu ortaya çıkmıştı.

Gazete, yaptığı bu hatanın arkasından herhangi bir özür veya tekzip yayınlamamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN