Prof. Dr. Naci Görür medyanın tutumuna isyan etti: Bizi bir araç gibi kullanıyorlar!

Prof. Dr. Naci Görür medyanın tutumuna isyan etti: Bizi bir araç gibi kullanıyorlar!

Deprem ile ilgili yaptığı nokta atışlarla dikkat çeken, özellikle 25 Ocak'taki büyük Elazığ depremine ilişkin aylar öncesinde uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Manisa'daki 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından medyanın tutumuna isyan etti: Televizyonlar bizi bir araç gibi kullanıyor. Bunu üzerine ben de artık hemen deprem sonrası ayak üstü konuşmamaya karar aldım.

25 Ocak'taki büyük Elazığ depremine ilişkin aylar öncesinde uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Manisa'daki 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından medyanın tutumuna isyan etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden emekli, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nin eski başkanı ve 1999-2014 döneminde deprem araştırmalarında görev alan Prof. Dr. Görür, Manisa'daki şiddetli depremin ardından Twitter'dan dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Prof. Dr. Görür'ün paylaşımları şöyle:

"Sevgili takipcilerim. Şimdi size bir kararımı açıklamak istiyorum. Bu kararım medya ile ilgili. Hoşgörülerine sığınarak bir rahatsızlığımı iletmek istiyorum. Bir yerde deprem olur olmaz, telefonum kilitleniyor ve televizyonlar benden görüş almak istiyorlar.

Onlara "deprem daha birkaç dakika önce oldu. Üzerinde çalışmadan nasıl konuşabilirim" dediğimde, "olsun hocam siz birşeyler söylersiniz" diyorlar. Kanaatime göre bu yaklaşım depremi hafife almaktır. 1-2 saat sonra konuşalım deyince de gündemden düşer deyip kabul etmiyorlar. Üzülerek görüyorum ki...

Televizyonlar bizi bir araç gibi kullanıyor. Bunu üzerine ben de artık hemen deprem sonrası ayak üstü konuşmamaya karar aldım. Umarım medyadaki arkadaşlarım beni anlayışla karşılarlar. Selamlar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN