Putin'dan Biden zirvesi... Yaptırımlar karşı yeni planlar yolda

Putin'dan Biden zirvesi... Yaptırımlar karşı yeni planlar yolda

Rusya lideri Putin, Güvenlik Konseyi toplantısında ABD'nin ülkesine yönelik yeni yaptırımlarına karşı önlemler aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD yaptırımlarına karşı Güvenlik Konseyi'ni topladı. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin'in Güvenlik Konseyi üyeleriyle toplantı yaptığını belirtti. 

Putin'in konsey üyelerine ABD Başkanı Joe Biden ile daha önce yaptığı telefon görüşmesi hakkında bilgi verdiğine dikkati çeken Peskov "Toplantıda, ABD'nin ülkemize uyguladığı yaptırımlara karşı önlemler ele alındı" dedi.

01-002.jpgKremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Joe Biden, siber saldırı girişimi ve başkanlık seçimlerine etki etmeye yönelik faaliyetlerle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 10 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini açıklamıştı.

ABD Hazine Bakanlığı da siber saldırı girişimi ve başkanlık seçimlerine müdahale gerekçesiyle Rusya ekonomisini hedef alan bir dizi yaptırım duyurmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin ülkesine yönelik yeni yaptırım uygulama kararına cevap vereceklerini belirterek "ABD’nin benzer agresif davranışları kararlı şekilde karşılık görecek" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN