Beyaz Saray'dan 'zirve' hatırlatması: Putin kabul ederse çıkarına olur

Beyaz Saray'dan 'zirve' hatırlatması: Putin kabul ederse çıkarına olur

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden'ın Putin'e yaptığı zirve davetini hatırlatarak "Biden, zirve davetini kabul etmenin Rusya'nın çıkarına olacağına inanıyor" açıklaması yaptı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. 

"RUSYA KÜRESEL TOPLUMUN DIŞINDA"

Biden'ın, 13 Nisan'daki telefon görüşmesinde Putin'e yaptığı zirve davetine henüz Kremlin'den bir yanıt gelmemiş olmasının hatırlatılması üzerine Psaki "Biden'ın bakış açısına göre şu noktada Rusya küresel toplumun dışında. Örneğin G-7'ye dahil değil.

Rusya'ya yaptırım uygulayarak eylemlerinin bir sonucu olacağı mesajını net bir şekilde verdik, Avrupalılar da bunu yaptı. Bu yüzden de Biden, zirve davetini kabul etmenin Rusya'nın çıkarına olacağına inanıyor" diye konuştu.

"YANITLARINI ONLARA BIRAKIYORUM"

Psaki, Kremlin'in ABD'nin dün getirdiği Rusya yaptırımlarına cevabının ne olduğunun sorulması üzerine, "Kendi yanıtlarını vermeyi onlara bırakıyorum. Keyifli bir şekilde söyleyebilirim ki Kremlin sözcüsü değilim." yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN