Putin'in muhalifi Hodorkovskiy'e tutuklama kararı

Putin'in muhalifi Hodorkovskiy'e tutuklama kararı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e muhalifi olarak tanınan Rus politikacı Mihail Hodorkovskiy hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Moskova'nın Basmannıy şehir mahkemesinde bugün görülen davada, cinayete teşebbüs ve cinayet planlaması iddiasıyla yargılanan Rus muhalif ve Yukos şirketinin eski başkanı Hodorkovskiy'in tutuklanmasına karar verildi.

Rusya Soruşturma Komitesi Basın Sözcüsü Vladimir Markin, yurt dışında yaşayan Hodorkovskiy için, mahkemenin kararı doğrultusunda uluslararası arama emri çıkartıldığını belirtti.

10 yıl hapis yattı

Bir zamanlar Rusya'nın en zenginleri arasında bulunan Mihayil Hodorkovskiy, vergi kaçakçılığı suçundan 10 yıl hapis yatmıştı. Hodorkovskiy, Putin yönetimine karşı olduğu için tutuklandığını öne sürmüştü. 2013'te serbest bırakılan iş adamı ülkeyi terk etmişti.

Hodorkovski hakkında, Nefteyugansk valisi Vladimir Petuhov ve iş adamı Yevgeniy Rıbin'in öldürülmesiyle bağlantısı olduğu iddiasıyla yeni soruşturma başlatılmıştı.

MOSKOVA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN