Ravencoin nedir, kaç lira? 1 ayda yüzde 1235 değerlendi!

Ravencoin nedir, kaç lira? 1 ayda yüzde 1235 değerlendi!

Ravencoin, eşten-eşe (P2P) varlık transferi yapmayı sağlayan dijital bir ağdır. Temelleri Bitcoin'e dayanan Ravencoin, ocak ve şubat aylarında değerini 10 kat birden yükselterek ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,242 doları gördü. İşte, RVN token hakkında bilgiler...

Kripto paraların son yıllarda hayatımıza girmesiyle beraber, sanal paraların (döviz benzeri) değerlerindeki iniş-çıkışlar yakından takip ediliyor. Kripto para birimi Ravencoin (RVN) son dönemdeki yükselişiyle dikkat çekiyor. Haftalar içinde değerine değer katan Ravencoin, ocak ayında başlayan yükselmesine şubat ayında da sürdürdü. Haftalık grafiği yüzde 375  olan Ravencoin'in aylık grafiği ise yüzde 1235 oranlarına ulaştı.

RVN token, gördüğü fiyat artışıyla birlikte piyasa değerini 1.8 milyar dolara yükseltti. Piyasa değeriyle 55. sırada bulunan RVN token'ın 24 saatlik zaman diliminde gördüğü işlem hacmi 2.2 milyar dolar oldu. Yakalamış olduğu bu başarı ve 0,242 dolara yükselişi ile ATH olmayı başardı.

ATH NEDİR?

ATH,  All Time High'ın kısaltmasıdır. Kripto paranın ulaşmış olduğu en yüksek fiyat seviyesine All Time High (ATH) denir.

RAVENCOIN (RVN) NEDİR?

Bitcoin'in çıkış tarihinin 9. yıl dönümü olan 3 Ocak 2018'de kullanıma sunulan Ravencoin, eşten-eşe (P2P) varlık transferi yapmayı sağlayan dijital bir ağ olarak bilinir.

Bitcoin hard forku üzerine inşa edilen Ravencoin, temellerini Bitcoin'den alır. Açık kaynak kodlu bir proje olan ağ, kontrolü kullanıcılarına verir. Gizlilik ve özgür katılım amaçlanırken, sansüre izin verilmez.

ravencoin-guide-1.jpg

RAVENCOIN HAKKINDA BİLGİLER

Ravencoin, eşitliği baz alan bir çalışma prensibine sahiptir ve ağ katılımcılarına eşit miktarda ödül alma fırsatı tanır. Madencilik yapılan ağda, ASIC ekipmanlarının kullanımı zorunlu değildir. Ravencoin, bunun için KAWPOW madencilik algoritması kullanır ve böylece madencilerin özgürce işlem yapmasına olanak tanır. Ayrıca ağ üzerinde token oluşturmak için RVN token yakılması gerekir.

RVN token ise Ravencoin ekosistemindeki finansal işlemlerde kullanılır. Örneğin, kullanıcılar madencilik ödülü olarak 5 bin RVN kazanır. Bitcoin'e benzer şekilde sınırlı arzı bulunan Ravencoin'in dolaşımdaki arzı 8.1 milyar olurken toplam arzı 21 milyardır. RVN token'ın listelendiği borsalar arasında Bitexen, Binance, Digifinex, Upbit, OKEx, Huobi, HitBTC bulunur.

RAVENCOIN KAÇ LİRA?

21 Şubat 2021 itibarıyla 1 RVN = 1,53 TL'dir.

Bugün 0,09 dolar seviyesinden 0,25 dolar seviyesine ulaşan Ravencoin 24 saatlik zaman dilimi içerisinde yüzde 100'ün üzerinde bir artış yaşadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN