Rekabete ihlale 2.5 milyar TL ceza

Rekabete ihlale 2.5 milyar TL ceza

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Türkiye genelinde rekabet ihlali gerçekleştirdiği tespit edilen teşebbüs ve teşebbüs birliklerine toplamda 2,5 milyar lira para cezası verildiğini açıkladı.

SEZAİ ERHAN / MALATYA

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği Rekabet Hukuku Seminerine katıldı. Seminerde konuşan Torlak, Rekabet Kanunu'nun amacının mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti engelleyici, bozucu veya kısıtlayıcı anlaşma, karar ve uygulamaları, piyasaya hakim olan teşebbüslerin bu hakimiyetlerini kötüye kullanmalarını önlemek, bunun için gerekli düzenleme ve denetlemeleri yaparak rekabetin korunmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Kurumlarının kuruluşundan bugüne görevleri ve amaçları çerçevesinde çok sayıda başvuru değerlendiğini anlatan Torlak, “Toplamda 236 soruşturma sonuçlandırılmış ve bu soruşturmalar sonucunda rekabet ihlali gerçekleştirdiği tespit edilen teşebbüs ve teşebbüs birliklerine toplamda 2,5 milyar lira para cezası verilmiştir” dedi. Torlak, para cezalarının rekabetçi bir piyasa sisteminin tesisi ve işleyişi bakımından caydırıcılık teşkil ettiğini, ancak tek başına yeterli olmadığını dile getirdi. Başkan Torlak, kurumlarının rekabet savunuculuğu olarak da ifade edilen rekabet hukukunun tanıtılması ve rekabetçi kültürün yerleştirilmesini sağlamak üzerinde de önemli durduklarını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN