Rus fotoğrafçı Gorshkov'un çalışması yılın karesi seçildi: 11 ay sabretti ödülü kaptı

Rus fotoğrafçı Gorshkov'un çalışması yılın karesi seçildi: 11 ay sabretti ödülü kaptı

Rus fotoğrafçı Sergey Gorshkov'un 11 aylık çalışma sonucu çektiği Sibirya kaplanı fotoğrafı, 2020 Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Ödülü'ne layık görüldü. Sibirya kaplanlarının nüfusu, kaçak avlanma ve ormanların tahribatı nedeniyle tükenme tehlikesi altında.

Fotoğraf Rusya’nın doğusundaki Ulusal Leopar Parkı’nda çekildi. Ulusal Tarih Müzesi'ndeki seremoni ile sahibini bulan ödül için 49 binden fazla fotoğraf yarıştı.

Fotoğrafçı Sergey Gorshkov, Amur olarak bilinen bu dişi Sibirya kaplanının ağaçla bir olduğu bu kareyi yakalamak için fotokapan ekipmanı kurdu.

Fotoğrafçının yeteneği de burada devreye girdi. Bu nadir görüntüyü yakalayabilmek için doğru yere ekipmanlarını kurması gerekiyordu.

sergey.jpg

Jüri başkanı olan Roz Kidman Cox, Gorshkov'un 11 aylık çalışma sonucu elde ettiği fotoğraf için, "Sihirli bir ormanın derinliklerindeki samimi ana ait eşsiz bir görüntü" ifadesini kullandı.

SOYLARI TÜKENME TEHLİKESİ ALTINDA

Ağırlıklı olarak Rusya'nın en doğusunda yaşayan yabani Sibirya kaplanlarının nüfusu, kaçak avlanma ve ormanlık alanların azalması nedeniyle tükenme tehlikesi altında bulunuyor.

Karşılaşması çok güç olan bu türün yaban hayatındaki nüfusunun 500 ila 600 arasında olduğu tahmin ediliyor.

gors.jpg

'KOKU, TÜY VE TIRNAK İŞARETLERİ' ARADI

Amur kaplanı olarak da adlandırılan türün erkekleri, 2 bin kilometrelik bir bölge içinde yaşayabilirken, dişilerin bölgeleri 450 kilometreye ulaşabiliyor.

Fotoğrafçı Gorshkov, Sibirya kaplanını fotoğraflayabilmek için şansının az olduğunu ama aynı zamanda kararlı olduğunu belirterek, köknar ağacında koku, tüy veya tırnak işaretleri aradığını anlatıyor.

gorsh.jpg

Kucaklama adını verdiği fotoğrafı da, geçen Kasım ayında, bir köknar ağacı yakınına yerleştirdiği kamera ile çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN