Rusya Federasyon Konseyi, yabancı ajan kanununu onayladı

Rusya Federasyon Konseyi, yabancı ajan kanununu onayladı

ABD’nin Rus basın kuruluşlarına yönelik adımlarının ardından misilleme yapan Rusya’da parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi, yurtdışından finanse edilen medya kurumlarının yabancı ajan olarak kaydedilmesini öngören yasayı onayladı.

Rusya Federasyon Konseyi'nde yapılan oylamada, yabancı ajan kanunu onaylandı. Yasa kapsamında yurtdışından finanse edilen basın kuruluşları yabancı ajan olarak tanınacak. Hangi basın kuruluşunun ‘yabancı ajan' olarak kabul edileceğine ise Rusya Adalet Bakanlığı Karar verecek.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Enformasyon Politikası Komitesi Başkanı Leonid Levin'in açıklamasına göre, yurtdışından finansal destek alan Rus basın kuruluşları yasa kapsamına alınmayacak. 

Konuyla ilgili yazı gönderilen kurumlar arasında Amerikan'ın Sesi (VOA) ve Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) gibi kuruluşların olduğu belirtildi.

ABD Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine Russia Today (RT) televizyonu ve Sputnik'in yabancı bir ülkenin çıkarları için lobi faaliyetleri yapanları hedef alan bir yasa olan FARA kapsamında yabancı ajan olarak kaydedilmesinin ardından Rusya, Washington'a yanıt vermek için harekete geçmişti. Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma, yurtdışından finanse edilen basın kuruluşlarının yabancı ajan olarak tanınmasını öngören yasa düzenlemelerini onaylamış ve konu Federasyon Konseyi'ne taşınmıştı.

Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, 13 Kasım'da RT America'nın ABD Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine 'yabancı ajan' olarak kaydedildiğini açıklamıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN