Rusya’dan gelecek turist 50 bin ton et tüketecek

Rusya’dan gelecek turist 50 bin ton et tüketecek

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşme süreci turizmden gıdaya 50 sektörü canlandıracak. Charterla ilk etapta Antalya’ya 309 Rus turist gelirken, otellerde doluluk yüzde 80’i aştı. Gelecek yıl 5 milyon turistle 50 bin ton beyaz et tüketimi bekleniyor.

GİZEM KARATAŞ

Uçak krizinin aşılmasıyla normalleşme sürecine giren Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin olumlu etkileri ekonomiye de yansıyor. Bu kapsamda gıdadan araç kiralamaya, turizmden tekstile kadar normalleşme sürecinin 50 sektörü hareketlendirmesi bekleniyor.  İlk etapta, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla turizme yönelik kısıtlamaların kaldırılması sonrasında ilk charter uçuşları başladı. Önceki gün Antalya’ya 309 Rus turist giriş yaptı. Turizm temsilcileri, bunun bir başlangıç olduğunu, otellerde doluluk oranının şu anda yüzde 80’i aştığını belirtti.

TÜKETİM CİDDİ ARTAR

Gelecek yıl gelecek sayının daha da artmasını bekleyen turizmciler, 2017 yılından itibaren Türkiye’ye 5 milyon Rus turist bekliyor. Antalya’ya gelen ilk charterın hem turizm hem de ekonomiyi canlandıracağını belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Bu topyekûn bir hareket.Yaşadığımız kayıplar belli. 2015 yılında 3,5 milyon rakamına ulaştığımız turist sayısını kaybettik. Bu kaybımız, bu yıl kapanmasa bile tüm sektörlere 2017 yılı için umut ışığı oldu. Rus turistlerin gelmesi ve turizmin canlanması ile başlayan hareketlilik 50’den fazla sektörü de canlandıracak” değerlendirmesinde bulundu.

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ET-BİR) Başkanı Mustafa Bılıkçı da tatil bölgelerinde sezonun Ekim ayına kadar süreceğine işaret ederek, “Charter seferlerin başlaması tüketimi ciddi oranda artacak” ifadelerini kullandı. ETBİR Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yücesan ise Güney’de yaşanacak turist hareketliliğinin tüketimi artıracağını söyledi.  Yücesan, turist akımının yoğun olacağı tarihlerin Kurban Bayramı’na denk gelmesinden dolayı et fiyatlarında ekstra bir oynama olmayacağını söyledi.

ALIMLARI YAPMIŞLARDI

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Derneği Başkanı Sait Koca ise “Oteller bu yıl için ‘turist gelir’ düşüncesiyle et alımlarını yapmışlardı. Bu sebeple şu an ekstra bir satın alma olmaz. Kasım ayında yaşanacak yeni satın alma döneminde ise 50 bin ton beyaz et tüketimi bekliyoruz’’ değerlendirmesinde bulundu.

PROJELER RAFTAN İNİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 9 Ağustos’ta St.Petersburg’da bir araya geldi.

Türk Akımı görüşmeleri yeniden başladı.

Akkuyu stratejik yatırım kapsamına alındı.

Türk işçi çalıştıracak firma listesi genişledi.

Putin, Türkiye’ye turizm kısıtlamalarını kaldırdı.

Rusya’dan charter uçuşları başlatıldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ticari ilişkilerin normalleşmesinde hükümeti görevlendirdi.

Türkiye-Rusya arasında fon kurulması için 2 ülke arasında görüşmeler başladı.

Yaptırımların kaldırılmasıyla Türkiye’ye 2017 yılından itibaren 5 milyon Rus turist bekleniyor.

CHARTER SEFERLER NEDEN ÖNEMLİ?

Charter uçuş sistemi, özel bir hizmet için kiralanmış uçaklara verilen isimdir. Charter uçuşlar genellikle uçuşların en yoğun olduğu zamanlarda tur şirketleri tarafından kullanılır. Ekonomik olmasından dolayı aslında hep farklı algılanmıştır ancak durum tamamen farklıdır. Normal tarifeli uçağa göre hem daha uygundur fiyatları hem de yer bulmak daha kolaydır.

309 TURİST ANTALYA’DA

Rusya ile Türkiye arasındaki charter seferlerinin yeniden başlatılmasından sonra ilk charter uçuşu yapıldı. Moskova’dan kalkan uçak, 309 yolcusu ile Antalya Havalimanı’na indi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN