Ankara ile Moskova arasındaki yumuşama yazın son günlerinde turizmde doping etkisi yarattı

Ankara ile Moskova arasındaki yumuşama yazın son günlerinde turizmde doping etkisi yarattı

Hain darbe girişimi ve terör olaylarıyla sıkıntılı bir sezon geçiren turizm sektörü, 9 günlük bayram tatiliyle nefes aldı. Sahil şeridindeki otellerin doluluk oranları yüzde 100’e ulaşırken, yetkililer okul alışverişiyle birlikte 20 milyar liralık bir ekonominin oluşacağını tahmin ediyor.

Bu yıl ülkemizde yaşanan terör olayları, piyasaları ve ticareti olumsuz yönde etkiledi. Fakat 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle ve okullarında açılmasıyla birlikte piyasalara canlılık kattı. Tatilin uzun olması turizm sezonunun son aylarını oldukça canlı geçmesine sebep oluyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, okulların açılmasına az bir süre kala yapılan harcamaların artmasının esnafa nefes aldırdığını ifade ederek, kırtasiye, ayakkabı, konfeksiyon ve çantacılık sektörlerinde harcamaların artış gösterdiğine dikkati çekti.

ALIŞVERİŞ ZAMANI

Esnafın kazancının arttığına dikkati çeken Palandöken, okul üniforması için 2,5 milyar lira, kırtasiye, ayakkabı, çanta için 5 milyar lira, toplamda yaklaşık 7-7,5 milyar liralık alışveriş yapılmasının beklendiğini vurguladı. Bayram dolayısıyla oldukça hareketli olan turizm sektörü de bu harcamadan nasibini aldı. Özellikle yerli turistin uzun bayram tatilini değerlendirmek istemesi, tatil bölgesindeki birçok esnafında yüzünü güldürdü. Palandöken, “Bu sene kurbanlık alımlarından piyasaya 6,5-7 milyar lira girecek.

Geçen sene bu dönemde kredi kartlarıyla da 4 milyar liralık bir harcama yapılmıştı. Bu senede kurban bayramının 9 günlük tatil olması turizm bölgelerinin de hareketlenmesini sağladı. Bu ay 20 milyar lirayı geçecek bir ekonomi oluşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

400 BİN KİŞİ REZERVASYON YAPTI

Türkiye genelinde organize tur operatörleri aracılığıyla yaklaşık 400 bin kişi yurtdışı ve yurtiçinde bayram tatili programı yaptı. Sahil şeridindeki tatil tesisleri neredeyse yüzde 100’lük bir doluluk oranına ulaştı.

Bayram döneminde yurtiçinde organize tur operatörleri aracılığıyla tatil planı yapanların sayısının 300 bin civarında olduğunu söyleyen ETS Tur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, uzun bayram tatili dönemini yurtdışında geçirmek isteyenlerin sayısının da 100 bin civarında olduğunu kaydetti.

YOLCU ORANI YÜZDE 100 ARTTI

Antalya, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin en gözde kenti oldu. Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde ve Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki yoğunluk  zirveye ulaştı. Terminallerdeki yolcu sayısı yüzde 100 artış gösterirken güvenlik kapılarındaki x-ray cihazlarından 1 dakikada 5 yolcunun geçtiği belirtildi. Havalimanı İçhatlar Terminali’nde normalde 15 bin kişi seyahat ederken bu rakam 30 bini aştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN