Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticilerinden Çin merkezli BYD (Build Your Dreams - Hayallerini İnşa Et), 2026 Şubat ayı verilerine göre son 6 yılın en keskin satış düşüşünü gerçekleştirdi.
Şirket tarafından Hong Kong ve Shenzhen borsalarına yapılan resmi bildirimlere göre, küresel satış hacmi geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 41,1 oranında geriledi.
Üst üste 6 aydır süregelen bu düşüş eğilimi, Çin ekonomisinin pandemi kısıtlamalarıyla boğuştuğu 2020 yılından bu yana kaydedilen en negatif tablo olarak kayıtlara geçti.
KÜRESEL PAZARDAKİ KAYIP DERİNLEŞİYOR
2026 yılının ilk iki ayını kapsayan toplam satış rakamları, BYD tarafında yüzde 35,8'lik bir daralmaya işaret etti.
Ocak ve şubat aylarını kapsayan bu dönemde toplam satışların azalması, markanın pazar hakimiyeti noktasında ciddi bir darboğaz yaşadığını gösterdi.
Küresel ölçekteki yüzde 41,1'lik şubat ayı gerilemesi, otomotiv sektöründeki rekabetin ne denli çetin hale geldiğini gözler önüne serdi.
Satışlar bıçak gibi kesildi: Otomobil pazarında sessizlik hakim
ÇİN İÇ PAZARINDA YÜZDE 65'LİK SERT DARALMA
Şirketin ana merkezi konumundaki Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşanan kayıp, küresel ortalamanın çok üzerine çıktı.
BYD'nin iç pazardaki satışları şubat ayında yüzde 65 oranında azalarak 89 bin 590 adede kadar düştü.
Ocak ayında yüzde 53,2 olarak gerçekleşen daralma hızının şubat ayı itibarıyla daha da ivmelenmesi, yerel pazardaki talebin zayıfladığını teyit etti.
YURT DIŞI SEVKİYATLARINDA UMUT VEREN ARTIŞ
İç pazardaki olumsuz tabloya rağmen BYD'nin yurt dışı operasyonları pozitif bir seyir izledi.
Şirketin ülke dışına yaptığı sevkiyatlar yıllık bazda güçlü bir ivme yakalayarak 100 bin 600 adet seviyesine ulaştı.
Bu veri, markanın küresel genişleme stratejisinin meyvelerini vermeye devam ettiğini ancak ana merkezdeki kâr kaybını telafi etmeye henüz yetmediğini gösterdi.
Şarj istasyonlarındaki fiyat karmaşası sona eriyor
7 YILLIK FİNANSMAN VE DÜŞÜK FAİZ HAMLESİ
Rakipleriyle arasındaki fiyat savaşında pazar payını korumak isteyen BYD, mart ayı itibarıyla agresif bir finansal strateji izleme kararı aldı.
Daha önce ocak ayında Tesla tarafından hayata geçirilen düşük faizli kredi uygulamasına benzer şekilde, BYD de 7 yıllık bir finansman kampanyası başlattı.
TL bazında da rekabetçi kalmayı amaçlayan bu hamleyle, daralan talep karşısında tüketicinin satın alma gücünü desteklemek amaçlanıyor.
TEKNOLOJİK DEVRİM BEKLENİYOR
Satışlardaki düşüşü durdurmak isteyen şirket yetkilileri, teknolojik üstünlüğü yeniden ele geçirmek için düğmeye bastı.
Rakiplerin benzer menzil ve yazılım özelliklerini sunmasıyla kapanan teknoloji farkını tekrar açmayı hedefleyen BYD'nin, yılın ikinci yarısına kadar büyük bir lansman yapması bekleniyor.
Yarı fiyatına TOGG müjdesi: A segment ve ticari araç geliyor
