Saadet Partisi'nden ittifak açıklaması: Gündemimizde yok

Saadet Partisi'nden ittifak açıklaması: Gündemimizde yok

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretinin ardından gündeme gelen ittifak tartışmalarına nokta koydu: 24 Haziran sonrası ittifak içinde yer almadık. Saadet Partisi'nin gündeminde ittifak görüşmeleri yoktur.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sonrası gündeme gelen ittifak söylentileriyle ilgili "gündemimizde yok" dedi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretinin ardından yaptığı "Benim Asiltürk'e ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada bu terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım" açıklaması ittifak arayışlarını gündeme getirdi. 

"SAADET PARTİSİ BİR İTTİFAKIN İÇİNDE YER ALMADI"

Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman yaptığı değerlendirmede Erdoğan'ın ziyaretini "Saadet Partisi'nin gündeminde ittifak görüşmeleri yoktur" diye açıklarken, partilerinin Millet İttifakı içinde de yer almadığını da söyledi. Karaduman, "Saadet Partisi kendi ilkeleri çerçevesinde 24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı içinde yer aldı, sonrasında 31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi herhangi bir ittifakın içerisinde yer almadı" dedi. 

Karaduman'ın değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle: 

"Saadet Partisi kendi ilkeleri çerçevesinde 24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı içinde yer aldı, sonrasında 31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi herhangi bir ittifakın içerisinde yer almadı. Saadet Partisi siyasi partilerin birbiri arasındaki ilişkilerin ve siyasi parti liderlerinin görüşmelerinin önemli olduğunu vurgulamıştır. Bu anlamda da Sayın Cumhurbaşkanı'nın MSP-CHP koalisyonunun İçişleri Bakanlığını yapmış olan Sayın Asiltürk'ü ziyaretini, nezaket ziyareti olarak değerlendiriyoruz. Bir görüşme üzerinden bir ittifak değerlendirmesi yapılması doğru değil. Saadet Partisi'nin gündeminde ittifak görüşmeleri yoktur. Zaten seçim gibi bir gündem önümüzde olmadığı gibi Saadet Partisi bu ziyaret üzerinden de ittifak değerlendirmesi yapmadı. Saadet Partisi ilkeleriyle beraber Millet İttifakı'nın içinde yer almıştır ve bu ilkelerini korumaya devam edecektir. 

"MUHAFELET VE İKTİDAR BAŞÖRTÜSÜ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMASIN"

('Başörtüsü' tartışmaları) Başörtüsü üzerinden insanların ayrıştırılması gibi akla ziyan açıklama neye tekabül ediyorsa, başörtülülerin ‘konu vitrini’ olarak nitelendirilmesi de aynı yanlışın iz düşümüdür. Muhalefet içerisinde olan isimler ve iktidar sahipleri başörtüsü üzerinden siyaset yapmasın. Türkiye’nin geride bıraktığı bu meseleleri bir daha Türkiye’nin gündemine kimse getirmesin. Aksi halde kaybeden Türkiye olur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN