Sağlık Bakanı Koca: 41 ilacın arz sıkıntısı bitecek

Sağlık Bakanı Koca: 41 ilacın arz sıkıntısı bitecek

Piyasadaki ilaç sıkıntısı ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca "Bu hafta itibarıyla 41 ilacın piyasadaki arz sıkıntısı son bulacaktır" dedi. Koca "Yeni kur ayarlamasına takiben ithal ilaç sıkıntısı sona erecektir" ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanlığı ayrıca piyasa bulunmayan ilaçlar için 'Bildirimde bulunun' çağrısı yaptı.

Piyasadaki ilaç sıkıntısı ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Bu hafta itibarıyla 41 ilacın piyasadaki arz sıkıntısı son bulacaktır" dedi. Sağlık Bakanlığı ayrıca piyasa bulunmayan ilaçlar için 'Bildirimde bulunun' çağrısı yaptı.

Yazılı açıklama yapan Koca şunları kaydetti:

"İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinden üretici-depo-eczane arasındaki ilaç akışı an be an takip edilmektedir. İTS üzerinden yapılan incelemeler neticesinde üretici seviyesinde sorun yaşandığı tespit edilen 41 kalem ilaca geçen hafta Fiyat Değerlendirme Komisyonumuz (FDK) tarafından fiyat artışı verilmiştir. Fiyat güncellemesi yapılan ilaçlar arasında göz damlaları, kanser ilaçları, tansiyon ilaçları, grip ilaçları, çocukların da kullandığı antibiyotikler ve bağırsak hastalıklarında kullanılan ilaçlar bulunmaktadır. Bu hafta itibariyle bu 41 ilacın piyasadaki arz sıkıntısı son bulacaktır."

Bakan Koca "İlaç sayılarıyla ilgili abartılı rakamlar dillendirilerek spekülasyon yaratma çabalarının, kur güncellemesi öncesinde baskı oluşturmaya yönelik olduğu açıktır. Vatandaşlarımızın bu tip spekülatif bilgilere itibar etmemesini rica ediyoruz" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN