Zonguldak'ta 17 yaşındaki Sıla T.'nin arkadaşlarıyla görüştüğü ve izinsiz alışveriş merkezine gittiği gerekçesiyle anne ve babası tarafından dövülüp zincirle yatağa bağlandığı iddia edildi. Gözaltına alınan Selahattin T. ile eşi Sevil T. adliyeye sevk edilirken, Sıla T. ve vücutlarında darp izleri tespit edilen 3 kardeşi devlet korumasına alındı.
JANDARMA GENÇ KIZI ZİNCİRLE BAĞLI HALDE BULDU
Olay, Elvanpazarcık beldesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarda, Sıla T.'nin babası Selahattin T. tarafından dövülerek zincirle yatağa bağlandığı öne sürüldü.
İhbar üzerine adrese jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, Sıla T.'nin babaannesiyle birlikte girdiği evde genç kızı kelepçeli ve yatağa zincirle bağlı halde buldu.
4 KARDEŞTE DE DARP İZİ TESPİT EDİLDİ
Sıla T. ile 3 kardeşi sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü. Yapılan kontrollerde 4 kardeşin vücudunda da darp izleri bulunduğu belirlendi.
Bunun üzerine Sıla T. ve 3 kardeşi devlet koruması altına alındı.
ANNE VE BABA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Olayın ardından anne Sevil T. ile baba Selahattin T. gözaltına alındı. Çiftin jandarmadaki ifadelerinde, kızlarının izinsiz alışveriş merkezine gittiğini, bazı kişilerle görüştüğünü ve evden kaçmaya çalıştığını söyledikleri, bunu engellemek amacıyla kızlarını zincirlediklerini öne sürdükleri belirtildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan anne ve baba adliyeye sevk edildi.
“KIZINI DÖVMEYEN DİZİNİ DÖVER”
Baba Selahattin T., adliyeye götürüldüğü sırada bir gazetecinin, “Kızınızı siz mi zincirlediniz?” sorusuna, “Kızını dövmeyen dizini döver” yanıtını verdi. Aynı sorunun yöneltildiği anne Sevil T. ise “Hayır ama siz rencide ediyorsunuz” dedi.
Anne ve babanın adliyedeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
