Sağlık Bakanlığı 16 bin sözleşmeli personel alacak... Hemşire, ATT, sağlık memuru, diş hekimi, şoför

Sağlık Bakanlığı 16 bin sözleşmeli personel alacak... Hemşire, ATT, sağlık memuru, diş hekimi, şoför

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel ilanına başvurları ne zaman ve başvuru şartları neler? 16 bin sözleşmeli personel alacağını açıklayan Sağlık Bakanlığı'na başvuru nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı; Hemşire, ATT, sağlık memuru, diş hekimi, şoför, destek personeli... Alımlar hangi alanlarda olacak? Kimler Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmeli personel olabilir? İlanlara başvuru İŞKUR üzerinden mi olacak? Bakanlığın ilanının ardından binlerce kişi bu soruların yanıtlarını aramaya başladı. Detayları Karar.com derledi.

Sağlık Bakanlığı 16 bin sözleşmeli personel alacak. Peki Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alım şartları neler? Kimler hangi alanlardan Sağlık Bakanlığı personel alım ilanına başvurabilir? Binlerce kişinin heyecanla beklediği sağlık sektörünün önemli istihdam hamlelerinden birisi bugün gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamayla çeşitli birimlerde çalışacak 16 bin sözleşmeli personelin alımının yapılacağını duyurdu.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL İLANI BAŞVURU ŞARTLARI | 5 ŞUBAT 2019

Sağlık Bakanlığı'nın 16 bin sözleşmei personel ilanı heyecan yarattı. Şartların neler olduğu ve kimlerin Sağlık Bakanlığı ilanına başvurabileceği yönündeki sorular yanıtını arıyor. Detayları sizin için derledik.

Yayınlanan ilandaki iş başvuruları tarihi ve içeriğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Detayları belli oldukça, son dakika Sağlık Bakanlığı haberlerini buraya tıklayarak takipi edebilirsiniz. Her yeni gelişmeyi Karar.com anlık olarak size duyuracak. 

TBMM'de bütçe görüşmeleri için Genel Kurulda konuşma yapan Bakan Fahrettin Koca 2019 yılı için 25 bin personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Yapılan açıklamada "2019 yılında pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere 25 bin toplam sağlık personelinin atamasını gerçekleştireceğiz." dedi. Sahada çalışan sağlık personelinin iş yükünü azaltmak ve hastalara daha kaliteli sağlık hizmeti vermek adına gelecek aylarda acil tıp teknikerliği, veri hazırlama işletmenliği, ambulans şoförlüğü gibi alanlar 6 bin 500 kişilik atama yapılacağını açıkladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığının yaptıgı duyuru ile başvurular Türkiye İş Kurumu İŞKUR üzerinden yapılacak olup www.işkur.gov.tr adresinden veya İşkur il merkezlerinden şahsen yapılması gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler 

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;
 
1. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak.
 
2. 18 yaşını tamamlamış olmak.
 
3. 36 yaşından gün almamış olmak.
 
4. Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
 
5. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak.
 
6. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.
 
7. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
 
8. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamındaki taleplerde;
 
a) Önlisans mezunları için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
 
b) Lisans mezunları için; ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

İŞKUR BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İş arayanlar İŞKUR'un sitesinde öncelikle özgeçmişlerini oluşturmaları gerekiyor. İŞKUR'un anasayfasında yer alan CV oluştur seçeneği üzerinden ilerleyerek daha önce olan iş deneyimlerini bu seçenek üzerinden kayıt edebilirler. Ardından kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan erişim sağlayabilir, iş başvurusunda bulunabilir.

ATT ALIMI YAPILACAK MI? ATT NEDİR?

ATT, "Acil Tıp Teknisyeni" demektir. Ambulans içinde hastaneye ulaşana kadar hastalara acil müdahale yapan sağlık personeli ATT olarak tanımlanır. Sağlık personellerinin hepsinde olması gereken özellikler yine ATT bölümü çalışanları için de geçerlidir.

HEMŞİRE OLMAK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİ?

Hemşire olmak için üniversitelerin Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak yeterlidir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Sağlık Meslek Lisesi mezunları ise ‘yardımcı hemşire’ unvanına sahip olur. Kamu kuruluşlarında çalışmak isteyen hemşire adaylarının Kamu Personel Sınavı’nı başarıyla geçmesi gerekmektedir.

Hemşirede Aranan Nitelikler Nelerdir?

Hemşire, hasta bakımını üstlenmenin yanı sıra aile üyeleri ile hastane personeli arasındaki iletişimi de sağlar. Bu önemli rollere sahip olan hemşirenin, sağlıklı iletişim kurabilmesi, empati yapabilmesi ve hasta ihtiyaçlarına yönelik dikkatli bir yaklaşım sergilemesi gerekir. Hemşirelerin sahip olması beklenen diğer nitelikleri ise şunlardır;

- Problem çözme becerisi ve çoklu görev yeteneğine sahip olmak,
- Hastaların acılarına karşı empati duymak,
- Etkili bir şekilde iletişim kurabilmek,
- Kişisel ve profesyonel davranışları yönlendirecek etik değerlere sahip olmak,
- Detaylara dikkat etmek.

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel ilanına başvurları ne zaman ve başvuru şartları neler? 16 bin sözleşmeli personel alacağını açıklayan Sağlık Bakanlığı'na başvuru nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı; Hemşire, ATT, sağlık memuru, diş hekimi, şoför, destek personeli... Alımlar hangi alanlarda olacak? Kimler Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmeli personel olabilir? İlanlara başvuru İŞKUR üzerinden mi olacak? Bakanlığın ilanının ardından binlerce kişi bu soruların yanıtlarını aramaya başladı. Detayları Karar.com derledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN