Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin temiz ve kirli plajlarını açıkladı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin temiz ve kirli plajlarını açıkladı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin tüm plajlarından numuneler alarak yüzmek isteyenler için sağlık açısından değerlendirdi. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce yapılan analizde İstanbul'dan 11 plaj "kötü" olarak derecelendirilirken, 10 plaj "mükemmel", 60 plaj ise "iyi" not aldı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, yaz aylarının gelmesiyle Türkiye'nin halka açık tüm plajlarında analizler gerçekleştirmeye devam ediyor. İl Sağlık Müdürlükleri tarafından belirlenen takvime göre yüzme sezonu boyunca yüzme alanlarından 15 günde bir su numuneleri alınarak Halk Sağlığı Laboratuvarlarında analizleri gerçekleştirilecek.

Analiz sonuçları, yüzenlerin maruz kaldıkları risk seviyesinin değerlendirilmesi, kirliliğin tespiti ve alınacak önlemlerin belirlenmesi için derecelendiriliyor.

19-07/03/-2e8j3mof8uescuazzkbkiw.jpg

Türkiye çapında mükemmel, iyi, kötü ve girilmesi yasak olarak değerlendirilen plajlardaki verilere vatandaşlar, 'yuzme.saglik.gov.tr' adresinden ulaşabiliyor.

İSTANBUL'DA 81 PLAJ İNCELENDİ

İstanbul için yapılan değerlendirilmelerde ise 81 plaj incelenerek sonuçları gösteriliyor. Belirtilen sonuçlara göre İstanbul’da bulunan 11 plajda denize girmek “Kötü” olarak derecelendirilirken, 10 plajda denize girmek “Mükemmel”, 60 plajda ise denize girmek “İyi” olarak gösterildi.

19-07/03/istanbulda-kotu-olarak-belirtilen-11-plaj-n34zlnkpg0gp1nilf_2yuw.jpg

İSTANBUL'UN 'MÜKEMMEL' PLAJLARI

Verilere göre, Silivri’de Uyumkent Sitesi Önü, Semizkum Basınkent 4 Site önü, Semizkum çadır ve kamp yeri, Parkköy Sitesi önü, Baskent Sitesi önü, Büyükçekmece’de Mimar Sinan sahili, Tuzla’da Belediye Halk Plajı, Şile’de Uzunkum Plajı, Uzunkum Plajı (dere yanı) ve Halk Plajı 'Mükemmel' olarak derecelendirildi.

19-07/03/-lbditxygukkkuejicbvhww.jpg

ADALAR SINIFTA KALDI

Sitede; Beylikdüzü’nde West İstanbul Marina plajı, Bakırköy’de Yeşilköy plajı, Beykoz’da Riva Elmasburnu plajı, Kınalıada’da Su Sporları Kulübü Önü, Vapur İskelesi, Büyükada Yörükali Plajı, Halk Koyu plajı, Aya Nikola Halk plajı, Su Sporları Kulübü önü, Nakıbey plajı ve Sedef Adası Halk plajı ise "kötü" olarak nitelendirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN