Sağlık Bakanlığı'ndan Kovid-19 talimatı: Belirti yoksa temaslılara test yapılamayacak!

Sağlık Bakanlığı'ndan Kovid-19 talimatı: Belirti yoksa temaslılara test yapılamayacak!

Sağlık Bakanlığı, il sağlık müdürlüklerine gönderdiği yeni genelge ile test kriterini daralttı. Kovid-19'a yakalanan kişilerle temasta bulunanlara artık belirti göstermezlerse test yapılmayacak.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, 81 ilin il sağlık müdürlüklerine gönderdiği filyasyon çalışmaları konulu genelgede, belirti göstermeyen temaslılar için test yapma zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.

Kara, temaslılara yapılacak test ölçütünü şu şekilde açıkladı: "İlk ziyaret sırasında semptomu var ise (Daha sonra semptom gelişen kişiler için belirlenmiş prosedür dahilinde), 60 yaş ve üstü ve komorbiditesi (birden fazla eşlik eden hastalık) olan kişilerden temas tarihinden sonraki 7. günde semptomu olmasa dahi numune alınması gerekmektedir."

Kara, genelgesinde temaslı kişilerin temasın üzerinden geçen 2-4-8 ve 12. günlerinde telefon ile aranması gerektiğini belirterek, arama sonrasında koronavirüs belirtileri saptanırsa test yaptırılacağını söyledi. 

BAKAN KOCA'DAN UMUTLANDIRAN PAYLAŞIM

Bu arada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kovid-19 çalışmalarında büyük ilerlemeler var" açıklaması yaptı. 

Twitter'dan paylaşım yapan Koca "Özgürce nefes alacağımız günleri özledik. Maske, yakın zamanda hayatımızdan çıkmış olacak. Kovid-19 çalışmalarında büyük ilerlemeler var. Sonucu bekleyelim. Evimizin, başkalarıyla olduğumuz her yerde maskemizi kuralına uygun takalım. Sabrınız için: Sağ olun" ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN