1 kaşığı B12’yi füze gibi uçuruyor! Unutkanlığın panzehiri… Hafızanız fil hafızası olacak

1 kaşığı B12’yi füze gibi uçuruyor! Unutkanlığın panzehiri… Hafızanız fil hafızası olacak

Unutkanlık sorunu yaşayanlar, hafıza kaybından korkanlar… Sadece bir kaşığı B12’yi resmen füze gibi uçuracak! Ünlü uzman doktor tek tek anlattı! Unutkanlığın panzehri burada… Hafızanız güçlensin istiyorsanız, beyninizi koruma altına alacak yol çok basit. Hafızanız deyim yerindeyse resmen fil hafızası olacak.

Özellikle de son yılların en büyük sorunlarından biri olan unutkanlık, Alzheimer gibi hastalıklar ciddi tehlikeler taşıyor. Genelde yaşlılarda görülen Alzheimer’ın yaş sınırı gün geçtikçe aşağı doğru iniyor. Hem günlük yaşamın stresi hem yanlış beslenme alışkanlığı hem teknolojiye bağlanıp kitaplardan, okumaktan uzak kalmak gün geçtikçe unutkanlığı artırıyor. Bu yöntem ise resmen unutkanlığa savaş açacak. Uzman doktor tarifini verdi… Sadece bir bardağı beyninizi koruma altına alacak.

BİR BARDAĞI HAFIZANIZI GÜÇLENDİRECEK

Doktor Ender Saraç, doğal sağlık tavsiyeleri ile sık sık gündeme geliyor. Saraç, bu kez de unutkanlığın karşısında hangi doğal önlemlerin alınabileceğine değindi. Git gide artan teknoloji kullanımı, stres, tempolu iş hayatı gibi faktörler hafıza problemlerine yol açabiliyor. Ender Saraç ise bu sorundan kurtulmanın doğal yolunu paylaştı. Günde bir bardak bu tariften içmeniz yeterli oluyor.

hafiza-ic.jpg

HAFIZAYI GÜÇLENDİRECEK TARİF

Malzemeler:

1-2 yaprak gingko biloba, 1 küçük adaçayı, 1 su bardağı sıcak su ve isteğe göre limon dilimi.

Yapılışı:

Yukarıda belirtilen tüm malzemeleri önce kaynar su içinde dört dakika demleyin. Daha sonra isteğe bağlı olarak limon ekleyip günde bir bardak tüketebilirsiniz. Ama elde edilen çayın içine şeker atmayın. Öte yanda gece geç saatlerde tüketmemeye özen gösterin.

hafiza-kapak.jpg

Bu çayın yanı sıra düzenli yaşama da adapte olmanız hafızanız için çok önemli. Düzenli uyku, spor, sağlıklı beslenme direkt olarak hafızanıza etki edebilecek önemli faktörlerdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN