30 Gün Boyunca Sıvılardan Sadece Su İçerseniz Ne Olur? Kahve Ve Ya Çay Yok Sadece Su İçeceksiniz...

30 Gün Boyunca Sıvılardan Sadece Su İçerseniz Ne Olur? Kahve Ve Ya Çay Yok Sadece Su İçeceksiniz...

Sadece 30 gün boyunca su dışındaki tüm içecekleri günlük hayatımızdan atarsak bize ne olur? Yeme alışkanlıklarımızı değiştirmeyeceğiz, gün içindeki aperatiflerimizi azaltmayacağız veya artırmayacağız. Sadece tüm içecekleri beslenmemizden çıkaracağız.

Herkesin bildiği gibi, su ana malzememizdir. En çok yaptığımız şey. Vücudumuzun her hücresinin, cildimizin veya organımızın suya ihtiyacı vardır, tıpkı pencere kenarındaki saksıdaki herhangi bir çiçek gibi. Burada bir çiçeğe bir paralel çizebiliriz - yeteri kadar suyu varsa, çok değil, çok az değil - açar, yaprakları yeşil ve mutludur. Çiçeklerin su dışında tercihleri yok ama insanların pek çok tercihi vardır. Soda, kahve çeşitleri, çay, süt insanların su dışındaki tercihleridir.

1. YARATICILIĞIMIZI VE ZİHİNSEL YETENEKLERİMİZ ARTACAK

Neuroscience dergisine göre 30 gün sonra beyniniz daha hızlı tepki vererek sizi şaşırtacak. Beynin verimli çalışması için tonlarca oksijene ihtiyacı olduğu gibi, su da en güçlü performans artırıcılardan biridir. Sonuç, daha iyi odaklanma ve daha hızlı, daha net düşünme olacaktır. Günde 8 ila 10 bardak su içmek bilişsel performansınızı %30'a kadar artıracaktır.

su-icmek-neden-onemli.jpg

2. YAŞIRLARINIZDAN DAHA GENÇ GÖRÜNECEKSİNİZ

Su içmek, cildinizdeki su dengesini koruyarak yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olur. Cildi nemlendirir, sağlıklı, yumuşak, pürüzsüz, parlak, genç ve kırışıksız tutar. Bu da kas dokumuzu atlamaz - su onları iyi durumda tutar. Bu etkiyi elde etmek için saf su içmelisiniz. Bir Daily Mail makalesinde, 42 yaşındaki bir anne, sadece 30 gün sadece su içtikten sonra 10 yaş daha genç görünmeyi başardı.

Bir röportaj vererek, “Böyle bir fark olabileceğine içtenlikle inanmadım. Aynada kendime bakıyorum ve başka bir kadın görüyorum. Göz çevresindeki koyu halkalar kayboldu. Cildim o kadar tazelendi ki, bir genç olarak hatırladığım yol bu. Bu benim başıma gelen inanılmaz bir dönüşüm… Kendimi daha zayıf ve sağlıklı hissediyorum ve bunda gerçekten ilginç olan şey, değiştirdiğim tek şey su oldu.”

su-icmek.jpg

3. BAĞIŞIKLIĞINIZ GÜÇLENECEK

Bu bir abartı değil. Su, optimal vücut fonksiyonlarını eski haline getirmek için bir katalizör görevi görür. Akıllıca su içmek karaciğerinizin ve böbreklerinizin doğru seviyede çalışmasını sağlar. Kanınızdan toksik maddeleri, atık ürünleri ve tuzları çıkarmaktan sorumlu olan bu organlardır.

Yani bu alandaki araştırmacılara göre pH dengemizi stabilize ediyor, böbrek taşı oluşumunu azaltıyor ve baş ağrısı ve diğer ağrılara daha az yatkın hale geliyoruz. Su, kalbinizin sağlıklı olmasına yardımcı olur. Kan inceldikçe ve kan basıncı düştükçe kalp krizi riski azalır.

Yatmadan bir saat önce bir bardak su kalp krizi ve inmeyi önlemeye yardımcı olur. Sadece bir bardak oksijenin kalbe ve diğer organlara daha kolay ulaşmasını sağlar.

American Journal of Epidemiology, altı yıllık bir çalışmanın sonuçlarını yayınladı. Günde beş bardaktan fazla su içenlerin kalp krizinden ölme ihtimalinin sadece 2 bardak içenlere göre %41 daha az olduğunu buldular.

5. KEMİKLERİNİZ GÜÇLENECEK

Su, kıkırdağın onarılmasına yardımcı olur, buradan eklemleriniz daha rahat hareket edebilir ve sonuç olarak eklemlere uygulanan stresin eklemlere vereceği zarar daha az olacaktır.

su-icmenin-faydalari.jpg

6. NEFRET ETTİĞİNİZ DERİ ALTI YAĞLARINDAN KURTULACAKSINIZ

30 gün boyunca sadece su içtiğinizde, vücudunuz hayati organlarınızdaki zararlı toksinleri ve atıkları temizler. Bu, vücudunuzu daha temiz hale getirir ve onu göbek yağını kesmeye çevirir.

İlk başta, vücudun aniden maviden ortaya çıkan suyu böyle bir miktarda biriktirmeye başlayacağı için kilonuz biraz artacaktır. Ancak, bir süre sonra vücut yeni bir şekilde uyum sağlar. Su ayrıca açlık bastırıcı görevi görecektir. Daha az kalori tüketmeye ve kilo vermeye başlayacaksınız çünkü su vücudunuzu dışarı atmaya başlayacak, vücudunuzu temizleyecek ve açlığı azaltacaktır.

Beslenme ve Diyetetik Akademisi'nden Andrea N. Giancola, yemeklerden önce bir veya iki bardak su içilmesinin sindiriminize yardımcı olacağını ve gerçekten ihtiyacınız olandan fazlasını yemenizi engelleyeceğini söylüyor. Sadece düzenli olarak yap.

7. METEBOLİZMANIZI HIZLANDIRACAK

Araştırmalar, içme suyunun diyetinizden bağımsız olarak metabolizmayı sürekli olarak uyardığını gösteriyor. Sabah uyandıktan sonra sadece yarım litre su tüketmek metabolizmanızı %24 oranında hızlandırır.

Sizler de bu deneyi yapmak ister misiniz? Peki açıklamalar size mantıklı mı geldi yoksa bütün bunlar olası değil mi?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN