Açıklandı: Uyanma saatiniz sağlığınız hakkında ne söylüyor?

Açıklandı: Uyanma saatiniz sağlığınız hakkında ne söylüyor?

Hiç gece yarısı uyanıyor musunuz veya uykusuzluk çekiyor musunuz? Aslında bir tür temel sağlık sorununun işareti olabilir. Çin tıbbına göre uyandığınız saat, sağlığınızda bir sorun olduğu anlamına gelebilir. Ve bu sinyalleri görmezden gelmemelisiniz.

Çin tıbbına göre organlarımız 24 saatlik bir ritme göre ayarlanmıştır. Bu, organlarımızın hepsinin aynı anda aktif olmadığı anlamına gelir; Her iki saatte bir farklı bir organ en aktif olanıdır. Bundan on iki saat önce en aktif olan organ dinlenme evresinde olacaktır. Bu teoriye göre, günün farklı saatlerinde hangi organların en aktif olduğunu görmek için saati kontrol edebilirsiniz.

GECE YARISI UYANMANIZ SAĞLIĞINIZLA İLGİLİ BİR İŞARET OLABİLİR

Bir hastalıkla karşılaştığınızda, bu, organlarınızın en yüksek aktivite zamanlarında harekete geçtiği anlamına gelir. Gece uyandığınızda bu, organlarınızın size sağlığınız hakkında bir şeyler anlatmaya çalıştığı anlamına gelir. Zamanları ve ne anlama geldiklerini aşağıda listeledik:

150320171201080043499-2.jpg

AÇIKLANDI: UYANMA SAATİNİZ SAĞLIĞINIZ HAKKINDA NE SÖYLÜYOR?

23:00 ile 01:00 arası

Gece 23:00 ile 01:00 arasında uyanıyorsanız safra kesenizle ilgili sorun yaşıyor olabilirsiniz. Uyuyamıyorsanız ve uyanık yatıp dönüp duruyorsanız, safra keseniz size daha az yağlı yiyecekler yemeniz veya çok fazla kahve veya alkol içmemeniz gerektiğini söylemeye çalışıyor olabilir.

Gece 1 ile 3 arası

Bu süre zarfında karaciğeriniz en aktif olacaktır. Bu süre zarfında çok fazla uyanıyorsanız karaciğerinizde bir sorun olabilir.

Sabah 3 ile 5 arası

Her zaman gecenin ortasında, sabah 3:00 ile 5:00 arasında uyanıyorsanız, bunun nedeni akciğerleriniz olabilir. Çin tıbbına göre akciğerleriniz en aktif olduğu zamandır.

Sabah 5 ile sabah 7 arası

Sabah erkenden uyanıyor ve artık uyuyamıyorsanız bunun nedeni kalın bağırsağınız olabilir. Bu süre zarfında kalın bağırsağınız en aktif durumdadır ve gecenin bu saatinde uykusuzluk sindirim sisteminizle ilgili bir soruna işaret edebilir.

Eğer gece yarısı uyanıyorsanız, bunun nedenini şimdi daha iyi anlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN