Açlık Olmadığında ve Yemek Yedikten Sonra Bile Sürekli Guruldayan Mide Bu Rahatsızlıkların Göstergesi Olabilir!

Açlık Olmadığında ve Yemek Yedikten Sonra Bile Sürekli Guruldayan Mide Bu Rahatsızlıkların Göstergesi Olabilir!

Herkes midesinin guruldadığını oldukça yüksek sesle duyabilir. Bu durum nadiren olmasa da aynı zamanda bazı durumlarda bizler için biraz utanca da neden olabilir. Her ne kadar bilerek yapmamış olsak da , mırıldanması herkesin içinde olur ve ortamda birkaç saniyelik sessizliğe sebep olabilir.

Bu durum ne kadar tatsız olursa olsun, genellikle tamamen normaldir ve en önemlisi bizim irademizden tamamen bağımsızdır. Bununla birlikte, bazı durumlarda, midenizin gürlemeleri düşündüğünüzden daha az önemsiz olabilir veya yanlış bir şeyin işareti olabilir. Aslında sürekli guruldayan midenin birkaç nedeni olabilir.

MİDE GÜRLEMESİNİN NEDENLERİ

Mide gürlemelerine özellikle borborygmi adı verilir. Gastrointestinal sistemin kas yapısından dolayı kaynaklanır. Aslında bu, rahatsız edici seslerden sorumlu olan durum hava ve yiyecek karışımı olarak bilinir. Bu nedenle mide normal sindirim sürecine yeniden bağlanır.

Ancak bilindiği gibi çoğu zaman midemiz açlık durumunda bile sesini duyurur. Bu durumda, gürültünün temelinde, beynimiz tarafından gönderilen ve daha sonra seslerden sorumlu olan mide sularının üretimini uyaran sinyal olacaktır. Ancak bazen bu mide rahatsızlığı keşfedilmesi gereken işaretler olabilir.

haberici-005.jpg

SÜREKLİ GURULDAYAN MİDE, BU RAHATSIZLIKLARIN GÖSTERGESİ OLABİLİR

Mide gürlemeleri, bağırsak aktivitesinin yavaşladığını gösterebilir ve bu durumda hipoaktif olarak tanımlanırlar. Yemeklerden sonra ve sindirim sırasında yüksek sesle ortaya çıktıklarında hiperaktif olurlar. Özellikle belirli bir sıklıkta meydana geliyorsa araştırılması gereken bir durum.

Aslında, aşırı hava varlığı ile bağlantılı olabilir ve ayrıca meteorizme neden olabilir. İkincisinin nedeni bazı gıdalardan dolayı olabilir, özellikle bazı gıdalar kokulu gazlara sebep olur veya tekrardan, büyük miktarda hava yutmamıza neden olacak yanlış alışkanlıklardan kaynaklanıyor olabilir.

MİDE GÜRLEMESİNDE BAZI SEMPTOMLAR

Bununla birlikte, mide gürlemeleri, bazı gastrointestinal hastalıkların belirtileri arasında olacaktır. Örneğin, Crohn (bağırsak) hastalığı, ülseratif kolit, gastroenterit veya irritabl kolon. Genellikle midenin guruldamasına başka semptomlar eşlik eder: ishal, baş ağrısı, ağız kokusu, hazımsızlık ve yorgunluk.

Yukarıdakilere ek olarak, mideden gelen gürültü, gıda intoleransları ve laktoz ve çölyak hastalığı gibi alerjilerle de bağlantılı olabilir. Nihayetinde, kaygı ve stresin de ortaya çıkardığı bir durumda olabilir. Mide gürlemeleri biraz ısrarla ortaya çıkarsa, onları hafife almamak ve nedenini bulmak için özel tıbbi muayenelerden geçmek sizin için daha iyi olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN