Ağız kokusu kaderiniz olmasın! Ağız kokusuna mutfağınızdaki bu malzemelerle son verin!

Ağız kokusu kaderiniz olmasın! Ağız kokusuna mutfağınızdaki bu malzemelerle son verin!

Ağız kokusu kişinin sosyal yaşamını ve psikolojisini büyük ölçüde etkileyen olumsuz durumlardan birisidir. Bugün haberimizde ağız kokusu için evde deneyebileceğiniz doğal çözümlere yer verdik. Durumun daha kötüye gitmeden önce onu nasıl durdurabileceğinizi öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin.

Ağız kokusu, bu hastalığa sahip olan veya bu kişiyle yakın mesafede karşılaşan hiç kimse için eğlenceli değildir. Birinin nefesi koktuğunda, konuştuğu herkes bunu bilir. Etkilenen kişi bunu arkadaşlarının ve tanıdıklarının gözlerinde ve tanıştığı insanların hızlı tepkilerinde görebilir. Kronik ağız kokusu, başkalarının size nasıl davrandığını etkileyebilir, hayatta istediğiniz şeyleri elde etmenizi engelleyebilir ve birçok yönden olumsuz olarak size geri yansıyabilir. En çok ihtiyaç duyduğunuz anda güveninizi çalabilir ve hak ettiğiniz her şeyi elde etmenizi engelleyebilir.

Neyse ki, kronik ağız kokusunu tedavi etmenin yolları var ve bunların çoğu zaten evinizde bulunan doğal ilaçlar. Ağız kokusu için bu doğal çözümler günü kurtaracak ve güveninizi ve saygınızı yeniden kazanmanıza yardımcı olacaktır.

agiz-kokusu.jpg

AĞIZ KOKUSUNUN POTANSİYEL NEDENLERİ

Ağız kokusuna neden olabilecek birkaç şey vardır. Kişisel alışkanlıklarımızdan kaynaklanabilse de, genellikle tıbbi bir sorunun sonucudur. Ağız kokusundan şikayetçiyseniz, onu gerçekten hayatınızdan sonsuza dek çıkarmak istiyorsanız, nedeni belirlemenize yardımcı olması için bir doktora görünmeniz önemlidir.

SİGARA İÇMEK

Sigara içen insanlar genellikle sigaranın kendisinden ağız kokusu alırlar. Bununla birlikte, tütün kullanıcıları da diş eti hastalığına karşı hassastır ve bu, hızlı bir şekilde ağız kokusuna neden olabilir.

ASİT REFLÜ/GÖRH

Mide ekşimesine veya hazımsızlığa neden olan çok sayıda yiyecek yerseniz, yiyecekler vücudunuzda parçalandıkça bu, bariz bir kötü nefes kokusuna neden olabilir.

KÖTÜ DİŞ HİJYENİ

Dişlerini fırçalamayan veya diş ipi kullanmayan veya yıllarca diş hekimi randevularını atlayan kişiler, ağız kokusu yaşadıklarında şaşırmamalıdır. Bakteriler ağzımızın nemli boşluğunda hızla çoğalırlar. Düzenli olarak temizlenmezse ağız kokusu hakim olabilir.

İLAÇLAR

Ağız kokusu bazı ilaçların yan etkisi olabilir. Size reçete edilen bir şeyde böyle bir durum olduğunu fark ederseniz ve bu sizi endişelendiriyorsa, bir alternatif için doktorunuzla konuşun.

KURU AĞIZ

Ağız kokusuna neden olan bazı ilaçlar ağız kuruluğuna neden oldukları için bunu yaparlar. Veya bazı insanlar başka koşullardan dolayı kronik ağız kuruluğu yaşarlar. Her iki durumda da, tükürük üretiminin azalması kötü nefes kokusunu büyütür çünkü az miktardaki tükürük ağzın içini temizlemek için yetersizdir.

AĞIZ ENFEKSİYONLARI

Ağızdaki enfeksiyonlardan da kaynaklanabilir. Ağız cerrahisi geçirdiyseniz veya apse diş gibi bir durum nedeniyle buna ihtiyacınız varsa ve dişiniz enfeksiyon kaparsa, nereye giderseniz gidin nefesiniz bu enfeksiyonun kokusunu dışarıya yansıtacaktır. Ağız kokunuzun sebebinin ne olduğuna inanıyor olursanız olun, teorinizi doğrulamak veya reddetmek için hemen bir diş hekimine görünmelisiniz. Nedeni hemen bilemeyebilir, ancak dişle ilgili görünmüyorsa, daha fazlasını öğrenmek için bir doktora yönlendirileceksiniz.

agiz-kokusu-060220-min-scaled.webp

AĞIZ KOKUSU İÇİN 7 DOĞAL ÇÖZÜM

Bu arada, çeşitli ev ilaçları ile ağız kokunuzu tedavi edebilirsiniz. Aşağıdaki çözümlerin tümü ya evinizde zaten mevcut olacak ya da şehrinizde kolayca elde edilebilecek.

1. KARANFİL, REZENE VEYA ANASON

İnsanlar binlerce yıldır rezene, karanfil ve anason tohumlarını nefeslerini tazelemek için kullanıyorlar. Bu minik tohumların birkaçını çiğnemenin ağzınızda yaratabileceği farka şaşıracaksınız.

2. NARENCİYE VEYA NARENCİYE KABUKLARI

Herhangi bir turunçgil meyvesi ağzınızdaki tükürük üretimini uyaracaktır. Artan tükürük, bakterileri ve bunun sonucunda oluşan ağız kokusunu yok etmeye yardımcı olacaktır. İster portakal yiyin, ister limon kabuğunu çiğneyin, bu ağız kokusuna hızlı bir çözümdür.

3. OTLAR

Birkaç yaprak maydanoz, fesleğen, nane veya kişniş çiğnemek nefesinizi ferahlatır. Bu bitkilerdeki yüksek miktarda klorofil, ağız kokunuzu ve yaşayabileceğiniz kötü tatları tazelemeye ve sıfırlamaya yardımcı olacaktır.

4. KABARTMA TOZU

Bir bardak suyu bir çay kaşığı kabartma tozu ile karıştırıp gargara olarak kullanırsanız, sonuçlardan etkileneceksiniz. Tadı harika değil, ama işe yarayacak. Kabartma tozunun pH seviyesi, ağzınızdaki asitleri nötralize ederek daha ferah bir nefes almanızı sağlar.

5. DİL KAZIMA

Farkında olmayabilirsiniz ama dilinizde her zaman bir film oluşur ve bu da ağız kokusuna neden olabilir. Fırçalarken çıkarmak için bir diş fırçası kullanabilirsiniz, ancak dilinizi kazımak genellikle daha etkilidir. Kaşık bu amaca hizmet edecektir fakat faydasını görürseniz dile özel bir kazıyıcı almak isteyebilirsiniz.

6. YOĞURT

Yoğurttaki sağlıklı bakteriler olan lactobacillus, sindirim sisteminizdeki kötü bakterilerle savaşarak ağız kokusuyla savaşmanıza yardımcı olabilir. Bir çalışma, altı hafta boyunca yoğurt yedikten sonra, çalışma katılımcılarının %80'inin ağız kokusunun azaldığını gösterdi. Bugün bir porsiyon sade, yağsız yoğurt harikalar yaratabilir.

7. YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, ağız kokusunu geçici olarak tazeleyebilir ve aynı zamanda lezzetlidir. Çayınıza biraz nane ekleyin ve aynı anda iki farklı ağız kokusu çözümünün tadını çıkarın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN