Ağrıları Kökünden Çözüyor! İşte İlaç Kullanmayı Bile Unutturan Ağrıları Ortadan Kaldıran O Mucizevi Bitki

Ağrıları Kökünden Çözüyor! İşte İlaç Kullanmayı Bile Unutturan Ağrıları Ortadan Kaldıran O Mucizevi Bitki

Doğal besinler metabolizmanın düzenli olarak çalışması için tercih edilen ve önemli etkileri olan vitamin ve mineral gibi destekleri sağlar. Ancak doğanın bizlere sunmuş olduğu çok sayıda bitkinin varlığından haberimiz olmadığı için, bu etkilerden yeterince faydalanamıyoruz. İşte o bitkiler arasında yer alan son derece önemli etkileri içerisinde barındıran o bitki.

Türk mutfağında da sık sık kullanılan bu bitki kahvaltılık bir çeşit olarak bilinir. M.Ö. 4000 yıllarına kadar bile uzanan bu bitki Anadolu da tedavi yöntemi olarak da kullanılıyordu. İlave edildiği her yemeğe farklı bir lezzet katmasıyla beraber sağlığa da son derece yararlıdır.

ÇEMEN OTU NEDİR?

Çemen otu, soya bitkisi ile aynı ailede yer alır. Birçok insan çemen otunun taze ve kuru tohumlarını, yapraklarını, dallarını ve köklerini baharat, aroma veya takviye edici olarak da kullanıyorlar. Yapılan bazı araştırmalara göre çemen otunun insan vücudunda birden fazla sağlık problemine de oldukça yararlı olduğu ön plana çıkmıştır.

haberici2-004.jpg

ÇEMEN OTUNUN FAYDALARI

Çemen otu, aşağıda bulunan hastalıklara karşı riskleri azaltmada oldukça yardımcı olur.

Şeker hastalığı
Obezite
Yüksek kolesterol
Yüksek kan basıncı
Kalp İşlevi
Bakteriyel, fungal ve viral enfeksiyonlar
İltihap

Bunların yanı sıra çemen otunun içerisinde bulunan minerallar ve vitaminler tüketildiği zaman, hamilelik esnasında uterus kasılmalarına sebep olabilir veya hormona duyarlı kanser cinslerini kötüleştirebilir. Aynı zamanda ishal ve şişkinlik gibi ufak rahatsızlıklara yol açabilir. Bu durumlara bağlı tüketmeden önce uzman bir doktora danışmanız gerekir.

haberici3.jpeg

Geleneksel ve Hindistan'da ve Çin tıp yöntemlerinde kökleri bulunan, tıbbi amaçla kullanılan çok eski bitki olarak bilinir. Çemen otunun özü, aşağıda yer alan ve birçok bilinen ürünlerde de bulunur.

Sabunlar
Makyaj malzemeleri
Çaylar
Garam masala gibi baharat karışımları

haberici4.jpg

ÇEMEN OTU BESİN DEĞERLERİ NEDİR?

Bir yemek kaşığı bütün çemen tohumu 35 kaloriye sahiptir ve çeşitli besin vitaminleri içerir. Çemen otu birçok temel besini içerisinde bulundurur ve bunlar onu güçlü bir antioksidan yapmasına etki eder. Bu besinlerden bazıları şöyle;

Kolin
İnositol
Biyotin
A vitamini
B vitaminleri
D vitamini
Çözünür ve çözünmez lif
Demir

Çemen otu, geleneksel tıp yöntemlerinde ağrıyı ortadan kaldırmak için uzun zamandır kullanılıyor. Araştırmacılar, çemen otunda yer alan alkaloid adı verilen bileşiklerin, beynin ağrıyı algılamasını sağlayan duyu reseptörlerini bloke etmeye yardım sağladığını düşünüyor. 2014'te yapılan bir çalışma, ağrılı adetleri olan 51 kadın, yaklaşık 2 ay boyunca adetlerinin ilk 3 günü boyunca günde üç kez çemen tohumu tozu kapsülleri aldı. Aylar arasında daha kısa ağrı süreleri ve daha az semptom yaşadıkları ön plana çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN