Anne sütüne en yakın süt onun sütü çıktı! Faydalarını duyanların ağzı açık kalıyor: Özellikle otizm ve kansere birebir

Anne sütüne en yakın süt onun sütü çıktı! Faydalarını duyanların ağzı açık kalıyor: Özellikle otizm ve kansere birebir

İnsan sağlığı için faydalı olan birçok besin bulunuyor. Bu besin de sağlıklı yaşam için büyük önem taşıyan ve Türkiye’ye yeni yeni girmiş olan bir sebze. Öyle ki bu mucizevi sebze pazarda 35 liraya satılıyor bulan tezgah önünde sıra oluyor. İşte, 1 kere yiyenin tüm kışı hastalıksız geçireceği o sebze…

Deve dünya üzerindeki kurak bölgelerde önemli bir sosyo ekonomik değeri sahiptir. İnsan yükü taşımasının yanı sıra, et ve süt kaynağı olarak da değerli bir besin kaynağıdır. Ancak devenin sütünün de insanlar için büyük önem taşıdığı ortaya çıktı. Öyle ki dünya üzerinde anne sütüne en yakın süt onun sütü çıktı…

ANNE SÜTÜ KADAR BESLEYİCİ

Deve sütü, son yıllarda tüm dünyada önemi artan bir süt. Yağ oranı az olan ve bol vitamin içeren deve sütü sindirimi kolay olduğu için inek sütünden daha avantajlı görünüyor. Yapılan araştırmalar deve sütünün kan şekeri seviyelerini düşürebileceğini de ortaya koymuştur. Bilim insanları deve sütünün anne sütüne yakın besleyici özellikleri bulunduğunu da ifade ediyor.

deve-sutu-faydalari-1.jpg

Anne sütü ile inek, deve, keçi ve eşek sütleri karşılaştırıldığında en yüksek protein oranına deve sütü, en düşük protein oranına ise 1,12 değeriyle eşek sütü ve 1,41 değeriyle anne sütü sahiptir. Deve sütünün başlıca proteini kazein’dir. Deve sütünün %1,63-2,76’sı, toplam proteinin ise %52-87’si kazeinden oluşmaktadır. Deve sütünde bulunan kazeinin ana bileşeni olan .s1-kazeinin ardından ß kazein gelir. ß kazein, toplam kazeinin %21 ile 65’ini oluşturur. Deve sütü yüksek ß kazein içeriği bakımından anne sütüne benzerlik göstermektedir.

deve-sutu-faydalari-2.jpg

DEVE SÜTÜNÜN FAYDALARI NELERDİR

Yapılan araştırmalar deve sütünün insan sağlığına birçok fayda sağladığını ortaya koymuştur. Bu faydalar genel olarak şöyledir:

• Anti Kanser ürünü olduğunu kanıtlamıştır
• Otizm hastalığının tek ilacıdır
• Doğal insülindir
• Kan Şekeri ve İnsülin direncini düşürür
• Hepatit-C'ye iyi gelir
• ltihaplı Eklem Romatizmasına iyi gelir
• Sedef hastalığına iyi gelir
• B v C vitamini açısından zengin bir süttür
• Bağışıklık sistemini çalıştırır
• Zayıf çocukların gelişmesinde yardımcı bir gıda
• Ömrü uzatır

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN