Aralıklı oruç tutanlar dikkat! Bu detayı hiç kimse bilmiyordu: Ölüm riski yüzde 91 daha yüksek

Aralıklı oruç tutanlar dikkat! Bu detayı hiç kimse bilmiyordu: Ölüm riski yüzde 91 daha yüksek

Son zamanların en popüler diyetlerinden biri olan aralıklı orucun bilinmeyen sonuçları ortaya çıktı. Şangay Jiao Tong Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan araştırma sonuçları paylaşıldı. Aralıklı oruç sanıldığı kadar masum değilmiş...

Son zamanlarda popülerlik kazanan aralıklı oruç yöntemi, sağlık açısından büyük riskler içerebilir. Şangay Jiao Tong Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yapılan bir araştırma, bu diyet programının kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskini ciddi şekilde artırdığını ortaya koydu. Detaylar gelin birlikte göz atalım.

20 BİNDEN FAZLA YETİŞKİNİN VERİLERİ KULLANILDI

Aralıklı oruç nedir? Aralıklı orucun faydaları nelerdir? Aralıklı oruçla kilo verme - Nokta Gazetesi

Yapılan araştırmaya göre, 20 binden fazla yetişkinin verileri üzerinde yapılan analizler, aralıklı oruç yöntemini uygulayanların kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskinin yüzde 91 daha yüksek olduğunu gösterdi. Özellikle 8 saatlik zaman kısıtlamalı beslenme programını uygulayan kişilerde bu risk daha da belirgin hale geldi.

Araştırma sonuçları, ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen Epidemiyoloji ve Önleme Konferansı'nda sunuldu ve henüz hakem onayından geçerek tıp dergilerinde yayınlanmadı. Ancak, bilim insanları bu bulguların ciddiye alınması gerektiğini vurguluyor.

ÖLÜM RİSKİ YÜZDE 91 DAHA YÜKSEK

Araştırma ile ilgili “Tüm yiyeceklerini günde 8 saatten daha az bir süre boyunca yiyen kişilerde kardiyovasküler hastalık nedeniyle ölüm riski yüzde 91 daha yüksekti. Kalp hastalığı veya kanserle yaşayan kişilerde kardiyovasküler ölüm riskinin arttığı da görüldü. Mevcut kardiyovasküler hastalığı olan kişiler arasında, günde 8 saatten az olmamak kaydıyla 10 saatten az yemek yemenin de kalp hastalığı veya felç nedeniyle ölüm riskinin yüzde 66 daha yüksek olmasıyla ilişkili olduğu görüldü” şeklinde açıklama yapıldı.

Araştırmanın liderlerinden Profesör Victor Wenze Zhong, “8 saatlik, zaman kısıtlamalı bir beslenme programını takip eden kişilerin kardiyovasküler hastalıktan ölme olasılığının daha yüksek olduğunu bulmak bizi şaşırttı. Her ne kadar bu tür bir diyet, potansiyel kısa vadeli faydaları nedeniyle popüler olsa da araştırmamız, günde 12-16 saatlik tipik yemek yeme süresiyle karşılaştırıldığında, daha kısa yeme süresinin daha uzun yaşamakla ilişkili olmadığını açıkça gösteriyor” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN