Aşırı stres ve üzüntü meğer o hastalığı ortaya çıkarıyormuş! Canan Karatay üstüne basa basa uyardı… Üzüntüden uzak durun

Aşırı stres ve üzüntü meğer o hastalığı ortaya çıkarıyormuş! Canan Karatay üstüne basa basa uyardı… Üzüntüden uzak durun

Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme konusuna ilişkin sık sık açıklamalarda bulunan Canan Karatay, son olarak yaptığı bir açıklamada aşırı stres ve üzüntü sonucunda ortaya çıkan o hastalığı açıkladı. Meğer bu hastalığın temelinde yatan neden stres ve üzüntüymüş. Stresten uzak durmazsanız bu hastalıktan kaçamazsınız…

Prof. Dr. Canan Karatay, hem sağlıklı beslenmeye ilişkin hem de hastalıklara ilişkin sık sık açıklamalarda bulunuyor. Uzman ismin açıklamaları bazen tartışmalara neden olurken bazen de insanlar tarafından oldukça ciddiye alınıyor. Karatay, bu kez yaptığı açıklamada aşırı stres ve üzüntü sonucunda ortaya çıkan hastalıklardan söz etti.

İFADE EDİLEMEYEN DUYGULAR HASTALIĞA YOL AÇIYOR

Çoğu kişinin bildiği bir gerçek var ki aşırı stres ya da üzüntü insan bedeninin yıpratabiliyor. Dolayısıyla üzüntü ve strese bağlı olarak hastalıklar meydana gelebiliyor. Canan Karatay ise tiroid hastalığının temelinde ifade edilemeyen duygular, stres ve üzüntünün olduğunu söyledi.

yeni-proje-1.jpg

Karatay, tiroid hastalıklarının aşırı stres ve üzüntü sonrasında teşhis edildiğini ifade ederek, “Stres hormonu otoimminiteyi başlatıyor. Yani vücudun direnç mekanizmasını yıkıyor. Yani bütün kronik hastalıkların ve de akut hastalıkların altında mutlaka stres var. Neden stres var onu da söyleyeyim. Çünkü stres hormonu kortizoldür. Yani kortizol çok yüksek olduğu zaman akut stresler dediğimiz ani yükselmeler de dahil. Yani bir kaza olması, ani bir üzüntü ve ani bir kayıp olması mesela deprem gibi... Veya kronik stres var. Bunlar işte kronik stresle beraber tiroid hastalıkları da başlıyor” dedi.

yeni-proje.jpg

HEMEN İLACA BAŞLAMAK FAYDA ETMEZ

Böyle bir durum söz konusu olduğunda kişilerin hastalık teşhisinin ardından hemen ilaca başlamasının faydalı olmadığını söyleyen Karatay, “Hemen tiroid nodülü olan hastaların tiroidleri alınıyor. Tiroid bezleri çok önemli mümkün olduğunda alınmaması lazım. Mecbur kalınca yapılıyor” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN