Bağışıklığını güçlendirmek isteyen bunu içsin! Antibiyotik etkisiyle iltihabı kurutuyor, bağırsakları çalıştırıyor

Bağışıklığını güçlendirmek isteyen bunu içsin! Antibiyotik etkisiyle iltihabı kurutuyor, bağırsakları çalıştırıyor

Tükettiğimiz her yiyecek ve içecek sağlığıma farklı etkiler sunar. Sağlıklı beslenmeye özen gösterildiği sürece hem vücudun bağışıklığı güçlenir hem de herhangi bir hastalığa karşı önlem alınmış olur. Bu kapsamda bağışıklığını kuvvetlendirmek isteyenler bunu içiyor. Antibiyotik etkisiyle vücuttaki iltihabı sökerken bağırsakları çalıştırıyor. İşte detaylar…

Bazı içecek ya da yiyecekler tadından dolayı pek tercih edilmiyor. Her ne kadar sağlıklı olsa da ekşimsi tadından dolayı sevilmeyen içeceklerden biri de sade kefir oluyor. Lakin kefirin içinde bulunan probiyotikler insan sağlığına fayda sağlıyor. Özellikle de besin değerinin yüksek olmasından dolayı bağışıklığı güçlendirme etkisi bulunuyor. Dolayısıyla düzenli olarak kefir tüketmek sağlıklı beslenmenin mihenk taşlarından biri oluyor.

yeni-proje-2-003.jpg

GÜNLÜK KALSİYUM İHTİYACININ YÜZDE 24’ÜNÜ KARŞILIYOR

Yeni Akit'te yer alan habere göre, kefir yoğurt gibi mayalanarak elde edilen bir içecektir. Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu Talak, 200 ml kefirin içinde 100 kalori enerji olduğunu söylüyor. Öte yandan sadece 1 bardağı ile günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 24’ünü karşıladığını ifade eden uzman, A vitaminin yüzde 14’ünü, potasyumun yüzde 6’sını, demirin de yaklaşık yüzde 2’sini de karşıladığını açıkladı.

Bu besine günlük beslenme rutininde yer verilmesindeki en önemli nedenlerden biri de B12 ve E vitaminleri ile fosfor, çinko, folik asit ve magnezyum gibi mineraller bakımından zengin olmasıdır. Tüm bunların yanı sıra Talak, mayalandıktan sonra içindeki laktozda yüzde 75 azalma yaşandığı için laktoz intoleransı olanlar için de rahatlıkla tüketilebildiğini söylüyor.

yeni-proje-3-006.jpg

KALP RAHATSIZLIKLARININ ÖNÜNE GEÇİYOR

Kefire ilişkin yapılan araştırmalar sonucunda kefirin içindeki probiyotik etki gösteren bakterilerin kötü kolesterol denilen LDL kolesterolü düşürücü etkisi olduğu ortaya çıktı. Bunların yanı sıra içinde bulunan potasyum, kalp rahatsızlıklarına iyi gelmesiyle biliniyor.

KEMİK SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

Kefirin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller kemik sağlığına oldukça iyi geliyor. Kefirde bulunan zengin kalsiyum ve K vitamini kemik erimesini de yavaşlatıyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN BİRE BİR

Kefirin içinde bulunan protein, kalsiyum, magnezyum ve diğer vitaminler sayesinde bağışıklık sistemine çok iyi geliyor. Düzenli olarak her gün bir bardak kefir tüketmek vücudu hastalıklara karşı koruyor. Buna ilişkin açıklamalarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu Talak, şunları söyledi:

“Bağırsaktaki bakteri dengesini sağlayan kefir, sindirimi kolaylaştırırken; kabızlık, şişkinlik, hazımsızlık gibi sindirim sistemi şikayetlerini azaltıyor. Ayrıca yapılan bazı çalışmalarda; Helicobacter pylori’nin neden olduğu ülser tedavisine kefir eklendiğinde Helicobacter pylori’nin üremesinin engellendiği görülmüştür.”

yeni-proje-4-003.jpg

DİYET LİSTELERİNDE İL SIRALARDA

Tüm faydalarının yanı sıra kefir, diyet listelerinde de her zaman bulunan bir besindir. Tokluk sağladığı için uzmanlar ara öğünde kefir önermektedir. Çünkü 1 bardağıyla vücuda bir ara öğünde almamız gereken tüm vitamin ve minerallerin yanı sıra karbonhidrat ve proteini de sağlayabiliyor.

CİLT PROBLEMLERİNE İYİ GELİYOR

İçinde bulunan A vitamini sayesinde cilt sağlığına iyi gelen kefir, cilt hücrelerini yenileyerek onarımı hızlandırır ve yaşlanma karşıtı etki sağlar. Ayrıca egzama gibi cilt rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Yine içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saç ve tırnaklara sağlıklı uzama sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN