Bal ile Karıştırın Her akşam Bir Kaşık Yiyin! Etkisi İnanılmaz... Kısa Sürede Farkı Göreceksiniz...

Bal ile Karıştırın Her akşam Bir Kaşık Yiyin! Etkisi İnanılmaz... Kısa Sürede Farkı Göreceksiniz...

Kabartma tozu sadece tatlı yapmak veya temizlik yapmak için kullanılan bir mutfak malzemesi değildir. Bazı benzersiz özellikleri de var. Diğer bazı doğal bileşenlerle karıştırılmış kabartma tozu, sağlığımız, güzelliğimiz ve hijyenimiz için çok faydalı hale getirir. Birçok antiseptik özelliği vardır ve mükemmel bir eksfoliye edicidir.

Kabartma tozu, asit önleyici özelliklerle dolu, ekonomik bir üründür ve mükemmel bir aktifleştirici madde olduğu bilinmektedir.

Kabartma tozu, sodyum bikarbonat olarak da bilinir. Kabartma tozu, ham haliyle, doğal mineral Natron'un bir bileşeni olan Nahcolite olarak bilinir. Natron, yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan çok miktarda sodyum bikarbonat içerir. Mısırlılar, temizleme özelliklerinden dolayı Natron'u sabun olarak kullandılar.

KABARTMA TOZU BAL İLE KARIŞTIRILCA NE OLUR?

Kabartma tozu ile bal karışımı garip bir kombinasyon gibi görünebilir, ancak ikisini karıştırmak hem sağlık hem de cilt için birçok fayda sağlar. Bal, birçok sağlık ve güzellik ilacında kullanılmaktadır, ancak çok az insan balı kabartma tozu ile karıştırmanın sağlığınız ve cildinizle ilgili birçok sorunu çözebileceğini biliyor.

Bal genellikle cilt yaralanmaları ve yanıklarında kullanılır. Kanıtlar, kısmi kalınlıktaki yanıkların diğer pansumanlardan veya bandajlardan 4-5 gün daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğunu göstermektedir ve bazıları, bal ile tedavi edilen ameliyat sonrası enfeksiyonların diğer herhangi bir antiseptik ve gazlı bezden daha hızlı iyileştiğini öne sürmektedir. Bal ayrıca geleneksel ilaçlarda ve bitkisel ilaçlarda antibiyotik olarak kullanılır. Bu nedenle kabartma tozu ve bal birlikte kullanıldığında iyileştirici özellikleri artar.

KABARTMA TOZUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Bu yazıda, bu inanılmaz malzemeyi mutfak dolabınızda bulundurmanız için sizi ikna edecek kabartma tozunun bazı faydalarını sunacağız. İnsanlar kabartma tozunun iyileştirici özellikleri hakkında iddialarda bulunur, ancak bunların hepsi bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.

KABARTMA TOZU SİNDİRİMİ DÜZENLER ŞİŞKİNLİĞE İYİ GELİR

Kabartma tozu, ağır yiyecekleri çabucak sindirmek ve mide rahatsızlıklarını gidermek için harikadır. Ayrıca mide ekşimesi veya asit reflüsü ile baş etmede de iyidir. Mideden çıkan asit, yanmayı hafifletmeye yardımcı olan sodyum klorüre dönüştürülür. Bununla birlikte, çok sayıda çalışma, özellikle kalp problemleriniz veya şeker hastalığınız varsa, onu almamanız konusunda uyarıyor. Sadece bir tutam kabartma tozu alın ve suyla karıştırın. Ağır ve şişkin hissediyorsanız yemekten sonra için.

bal-ve-kabartma-tozu.jpg

KAPARTMA TOZU ANTİSEPTİK OLARAK KULLANILIR

Kabartma tozu ve bal kombinasyonu dermatolojik problemlerin tedavisi için mükemmeldir. Yapılan son araştırmalar balın değerli antiseptik ve muazzam iyileştirici özelliklere sahip olduğunu buldu. Kabartma tozu, cildi pul pul dökmenin ve ölü hücreleri çıkarmanın yanı sıra sivilceleri ortadan kaldırmaya ve önlemeye yardımcı olabilir. Kabartma tozunu (120 gr) bal (250 gr) ile bir kapta karıştırın. Karışım kalınlaşana ve standart hale gelene kadar karıştırın. Çift kazanda, ideal olarak on dakika pişirin. Ara sıra karıştır. Ateşten alın ve saklayın.

KABARTMA TOZU SİSTİT İLE DE MÜCADELE EDER

Kabartma tozu böbrekleri bakterilere karşı korumaya hizmet edebilir. Bununla birlikte, herhangi bir tedaviye başlamadan önce doktorunuzla konuşun, çünkü zararlı hale gelmeden önce ne kadar alabileceğiniz konusunda çok fazla bilgi yoktur. Kabartma tozu tüketmek, zararlı olabilecek sodyum seviyelerini de yükseltebilir.

KABARTMA TOZU İLE CİLDİNİZİ CANLANDIRIN

Kabartma tozu ve Bal, kiri temizlemeye ve gözeneklerinizi açmaya yardımcı olacak peeling ve yüz maskeleri yapmak için kullanılabilir. 1/2 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 çay kaşığı organik bal kullanın. İyice karıştırın ve yüzünüze uygulayın. Fırçalamayı birkaç dakika bırakın ve ardından ılık suyla durulayın. Yüz maskesi olarak kullanmak için, macun kuruyana kadar beklettikten sonra durulayın.

kabartma-tozu-ve-bal.jpg

KABARTMA TOZU VE BAL İLE AKNE MASKESİ YAPABİLİRSİNİZ

Bal ve kabartma tozu uygulaması cildi pul pul dökmenin en hızlı yollarından biridir. Bal, kızarıklığı azaltabilen ve cildinizi temizleyen antibakteriyel ve antienflamatuar iken, kabartma tozu gözeneklerinizi temizlemeye yardımcı olabilir. Kabartma tozu (2 yemek kaşığı) bal (1 yemek kaşığı) ve limon suyu ile karıştırarak bir macun yapın. Karışımı tüm yüzünüze dairesel hareketlerle yayın, 10 dakika bekletin ve ılık suyla maskeyi çıkarın. Yüzünüzü kurulayın ve gözeneklerinizi kapatmak için bir nemlendirici uygulayın. Bu tedavi aynı zamanda akne veya sivilce için bir çare olarak da kullanılır, ancak bazı çalışmaların cildiniz için riskli olabileceğini öne sürdüğünü unutmayın.

KABARTMA TOZU VE BAL ÖKSÜRÜK VE SOĞUK ALGINLIĞININ DA ÇARESİDİR

algınlığı Grip, öksürük ve soğuk algınlığı için hızlı ve etkili bir ev ilacı, 1 çay kaşığı bal, ½ çay kaşığı kabartma tozu ve 1 çay kaşığı limon suyunu bir bardak sıcak suda karıştırmaktır. Kabartma tozu tamamen yumuşayana kadar karıştırın, ardından tüketin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN