Yüzünüzdeki Kıllardan Sonsuza Kadar Kurtulun! İşte Baş Belası Yüz Kıllarından Kurtulmanızı Sağlayacak Ev Yapımı Mucize Maske...

Yüzünüzdeki Kıllardan Sonsuza Kadar Kurtulun! İşte Baş Belası Yüz Kıllarından Kurtulmanızı Sağlayacak Ev Yapımı Mucize Maske...

Vücudun diğer bölgelerindeki kılların aksine, yüzdeki kıllar oldukça belirgindir ve görünümünüzü bozabilir ve sizi son derece mutsuz edebilir. Birkaç haftada bir kuaförü ziyaret etmeyi sıkıcı buluyorsanız, işte yüzünüzdeki tüyleri doğal olarak almak için bazı basit ve etkili ev yapımı maskeler...

Yüzde çıkan istenmeyen tüyler oldukça can sıkıcı durumlara neden olabiliyor. Sürekli kuaföre gitmekten bıktınız mı? Yüzünüzdeki kıllardan kurtulmak mı istiyorsunuz? Tüm yüz kıllarından kısa sürede kurtulmanız için doğal maske tarifi...

ŞEKER VE LİMON SUYU YÜZ KILLARINI ALMANIZA YARDIMCI OLACAKTIR

Tek yapmanız gereken iki yemek kaşığı şeker ve limon suyunu 8-9 yemek kaşığı su ile karıştırmaktır. Bu karışımı kabarcıklar oluşmaya başlayana kadar ısıtın ve ardından soğumaya bırakın.

Bir spatula kullanarak etkilenen bölgelere uygulayın ve yaklaşık 20-25 dakika bekletin. Dairesel hareketlerle ovalayarak soğuk suyla yıkayın.

Nasıl çalıştığını merak ediyor musunuz? Şeker doğal bir peeling maddesidir ve ılık şeker cildinize değil saçınıza yapışır. Limon suyu, cilt kılları için doğal (ve ucuz) bir ağartıcı olarak çalışır ve ayrıca cilt tonunu hafifletmeye yardımcı olur. Ağrılı yüz ağdasına veda edin.

adsiz-tasarim-15.jpg

LİMON SUYU VE BAL YÜZDEKİ KILLARI YOK ETMEYE YARDIMCI OLUYOR

Bu ağda yerine başka bir yöntemdir. İki yemek kaşığı şeker ve limon suyunu ve bir yemek kaşığı balı karıştırarak başlayın. Karışımı yaklaşık üç dakika ısıtın ve gerekirse karışımı inceltmek için su ekleyin.

Macun soğuduktan sonra, etkilenen bölgelere mısır nişastası uygulayın ve macunu saçın çıkış yönüne doğru yayın. Ardından, bir ağda şeridi veya pamuklu bir bez kullanın ve tüyleri uzama yönünün tersine doğru çekin.

Bal cildi nemlendirmeye yardımcı olur ve bu nedenle kuru cildiniz varsa bu yöntem şiddetle tavsiye edilir.

YÜZÜNÜZDEKİ KILLANMAYA SON VERMEK İÇİN YULAF EZMESİ VE MUZU DENEYİN

Bu yöntem oldukça kullanışlıdır. İki yemek kaşığı yulaf ezmesini olgun bir muzla karıştırın ve bu macunu etkilenen bölgelere uygulayın. 15 dakika masaj yapın ve soğuk suyla yıkayın.

Yulaf ezmesi harika, nemlendirici bir ovma yapar ve cildinizdeki kızarıklığı gidermeye yardımcı olan antioksidanlarla doludur. Yüzünüzdeki tüyleri almanın yanı sıra, bu macun size parlak bir cilt de verecektir.

adsiz-tasarim-17.jpg

PATATES VE MERCİMEK HEM YÜZ KILLARINIZI YOK EDER HEMDE CİLDİNİZİ CANLANDIRIR

Bir yemek kaşığı bal ve limon suyunu beş yemek kaşığı patates suyuyla karıştırın. Bu arada, mercimekleri (gece boyunca ıslatılmış) pürüzsüz bir macun haline getirin. Tüm malzemeleri ekleyin ve karışımı etkilenen bölgeye yaklaşık 20 dakika uygulayın. Tamamen kuruduğunda yıkayın.

Bu macun, tüylerin dökülmesine yardımcı olan ince bir kabuk yapar. Ayrıca patates, saçları ağartmaya yardımcı olarak daha az görünür hale getirir.

YÜZDEKİ İNATÇI KILLAR İÇİN YUMURTA AKI VE MİŞASTADAN DAHA İYİSİ YOK

Birer yemek kaşığı mısır nişastası ve şekeri yumurta akı ile karıştırın. Bu karışımı istenmeyen tüylerin olduğu bölgelere uygulayın ve kuruduktan sonra soyun. Oldukça basit, değil mi?

Yumurta akı yapışkandır ve şeker ve mısır nişastası ile birleştiğinde cilt üzerinde ince bir film tabakası oluşturur. Bu yöntem sivilceye meyilli ciltler için uygun değildir çünkü yumurta akı sivilcelere yol açabilecek A Vitamini içerir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN