40 Yaşında Vücudunuzda Neler Oluyor? Bu Değişikliklere Hazır Olun... İşte Sizi Bekleyenler...

40 Yaşında Vücudunuzda Neler Oluyor? Bu Değişikliklere Hazır Olun... İşte Sizi Bekleyenler...

40'a ulaşmak önemli bir kilometre taşıdır. 40'larınız teknik olarak orta yaşın başlangıcıdır. Siz hala genç hissediyor olsanız bile 40 yaşına adım attıktan sonra birçok insan vücutlarında önemli değişiklikler yaşamaya başlar. Ve bu değişiklikler, eskisinden daha kolay kilo almak ve vücudumuzda daha fazla ağrı ve sızı hissetmek gibidir. Ama tabi ki bunlardan daha fazlası var. İşte sizi bekleyenlerin detayları...

40 YAŞINA ADIM ATAR ATMAZ KAS KÜTLENİZ AZALMAYA BAŞLIYOR

30'a ulaştıktan sonra kas kütleniz yaşla birlikte azalmaya başlar. Aslında, her on yılda %5'e kadar düşebilir. Yaşa bağlı bu azalma sarkopeni olarak bilinir ve buna karşı önlem almayanlar için sorun yaratabilir. Kas kütlesini kaybetmek genellikle insanları düşmelere ve kemik kırıklarına yol açabilecek zayıflığa daha yatkın hale getirir. Diyetinizde yeterli miktarda protein almak ve kuvvet egzersizleri ile kaslarınızı yeniden inşa etmek, yaşa bağlı kas kaybıyla mücadele etmek sizi daha geç yaşlandıracaktır.

40 YAŞINDAN SONRA KİLO ALMAK DAHA KOLAY VERMEK İSE DAHA ZOR

40'a ulaştıktan sonra bel ölçünüzün veya tartı numaranızın yavaşça arttığını göreceksiniz. Kilo alımı, bu yaşta tespit edilmesi en kolay değişikliklerden biridir, özellikle de diyetlerimizde veya egzersiz rutinlerimizde değişiklik yapmasak bile vücut kilo almaya başlar ve alınan kilolar çok daha zor verilir.

adsiz-tasarim-13.jpg

40 YAŞ İYE'LER İLE GELİR

İdrar yolu enfeksiyonları 40 yaşından sonra daha çok insanların başına bela olmaya başlar. Yaygın İYE semptomları arasında idrar yaparken yanma hissi, az ama sık idrara çıkma ve bulanık idrar yapmaktır. Eğer bu durum ile karşı karşıya iseniz iyi bir doktor tarafından tedavi edilmelisiniz yoksa yüksek ateş, kusma ve şiddetli pelvik veya sırt ağrısı çekersiniz ve tedaviniz daha da uzar üstelik de zorlaşır.

40 YAŞ İLE BİRLİKTE YENİ VE YAYGIN AĞRILARA MERHABA DEMEYE HAZIR OLUN

"Yaşlanınca" sırtımızın ağrıdığı hakkında şaka yaparız, ancak bu yeni ağrıların arkasında bazı bilimsel gerçekler vardır. Doktorlar 40 ile 60 yaşları arasında sırt ağrısı yaşamanın daha normal olmaya başladığını söylüyor. Ağrı, spinal stenoz, rüptüre veya fıtıklaşmış diskler ve artrit gibi yaşla birlikte daha yaygın hale gelen durumlardan gelebilir. Bununla birlikte, doktorlar, "çok şiddetli olan sırt veya boyun ağrısının bir doktor tarafından kontrol edilmesi gerektiği" konusunda uyarıyor. Sırt ağrısına eşlik eden ateş, uyuşukluk veya bacak ağrısı gibi belirtiler, daha ciddi bir şeyin olduğuna dair uyarı işaretleridir.

Ağrılar ve ağrılar yaşlanmanın normal bir parçası olsa da, geriatrik dahiliye uzmanları ağrılar özellikle aniden ortaya çıkarsa veya alışılmadık derecede şiddetliyse, normal olmayan semptomları yakalamak için vücudunuza dikkat etmenin önemli olduğunu söylüyor.

adsiz-tasarim-12.jpg

40 YAŞTAN SONRA YÜZÜNÜZ YAŞINIZI HAYKIRMAYA BAŞLIYOR

40 yaş civarında, yüzünüzde bazı farklılıklar fark etmeye başlayabilirsiniz. Kırışıklıklar, ince çizgiler ve göz torbaları artık daha sık görülür. Neden? Niye? Temel olarak, yüz cildiniz de yaşlanıyor. Yıllarca güneşte kalmak, tıraş olmak veya makyaj yapmak cildinize zarar verebilir. Yüzünüzü yıkamak ve nemlendirmek konusunda titiz davranmış olsanız bile, yakında ortaya çıkabilecek hasarlar var.

Cildin yüzeyinin altında yaşlanmaya katkıda bulunan çok şey oluyor. Sürekli olarak mimik yapmak için kullandığınız kaslar zamanla zayıflar ve bu da kırışıklıklara veya sarkmalara neden olabilir. Yaşlandıkça, cildinizin altındaki yağ azalır, bu yüzden bir zamanlar olduğundan daha fazla kırışıklık ve ince çizgi göreceksiniz. Düzenli bir cilt bakımı rutini sürdürmek yüz derisinin yaşlanmasını yavaşlatmaya yardımcı olabilir, bu nedenle her gün güneş koruyucu sürmeyi ve cildinizi yıkadıktan sonra nemlendirmeyi unutmayın.

adsiz-tasarim-11.jpg

40 YAŞINDAN SONRA EL AĞRILARI YAŞAYABİLİRSİNİZ

40 yaşına geldiğimizde vücudumuz çok şey yaşadı, ancak orta yaşınızda size etki etmeye başlayacağını tahmin edemeyeceğiniz birkaç vücut parçası elleriniz ve bileklerinizdir. Bu ağrı veya karıncalanma hissi, genellikle işinizi veya kişisel görevleri tamamlamanızı zorlaştırabilecek karpal tünel sendromundan kaynaklanır. Karpal tünel sendromu genellikle 40 ila 60 yaş arasındaki insanları etkiler, ancak bazıları için daha erken olabilir. Bazı insanlar sadece bir eli etkilenebilirken, diğerleri her ikisinde de ağrı hissedebilir. Semptomlar her iki el arasında da değişiklik gösterebilir, ancak çoğu zaman bilek, avuç içi ve parmaklarda ağrı veya uyuşukluk içerir. İş veya hobiler için yaptıklarınız gibi yaşam tarzı faktörleri, karpal tünel sendromu gelişiminde önemli bir rol oynar. Ancak durum bazen diyabet ve romatoid artrit gibi diğer sağlık sorunlarıyla da ortaya çıkar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN