Meteoroloji Ve AFAD Saat Verdi! İşte İstanbul İçin Kıyamet Saati... O Saatlerde Kimse Dışarı Çıkmasın...

Meteoroloji Ve AFAD Saat Verdi! İşte İstanbul İçin Kıyamet Saati... O Saatlerde Kimse Dışarı Çıkmasın...

11n Ağustos Perşembe günü için hem Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hem de T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'dan peş peşe uyarı geldi. Özellikle İstanbullulara saat vererek yapılan uyarılarda vatandaşların o saatlerde mümkün olduğunca evlerinden çıkmamaları önerildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren kent genelinde kuvvetli yağış beklediklerini belirterek vatandaşları uyardı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, çarşamba günü için saat vererek İstanbullulara özellikle de Anadolu yakasında çok kuvvetli sağanak yağışlar beklediklerini söyledi. Vali Ali Yerlkaya sağanak yağışların ani sel ve su baskınlarına neden olabileceğini bu nedenle tedbirli olunması gerektiğini ifade etti.

İSTANBULLULARA BİR UYARIDA AFAD'DAN GELDİ

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da 11 Ağustos çarşamba sabah saatlerinde etkili olacak yağış nedeniyle hortum, sel ve su baskınların gibi olumsuz hava olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği şeklinde uyarı yaptı.adsiz-tasarim-6.jpg

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul dışında ayrıca Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya kentleri için de turuncu kodlu uyarıda bulundu. AFAD tarafından yayınlanan açıklamada "Şiddetli yağışlar sonucu sel, su baskını ve kıyılarda hortum yaşanabilir" ifadeleri yer aldı. Türkiye'de pek çok kenti etkisi altına alacak olan şiddetli yağışların 11 Ağustos saat 03.00'te başlayacağı ve saat 21.00'de sona ereceği tahmin ediliyor.

HEM METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEM DE AFAD 2 GÜNDÜR UYARIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 2 gündür peş peşe uyarılar yapılıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 11 Ağustos Perşembe günü başlayacak olan yağışlı havanın yer yer çok kuvvetli olacağı belirtilerek "Şiddetli yağışlar sonucu sel, su baskını ve kıyılarda hortum yaşanabilir" denildi.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

adsiz-tasarim.jpg

11 Ağustos 2022 Perşembe günü haritalı hava durumu

adsiz-tasarim-5.jpg

12 Ağustos 2022 Cuma günü haritalı hava durumu

adsiz-tasarim-2.jpg

13 Ağustos 2022 Cumartesi günü haritalı hava durumu

adsiz-tasarim-3.jpg

14 Ağustos 2022 Pazar günü haritalı hava durumu

adsiz-tasarim-4.jpg

15 Ağustos 2022 Pazartesi günü haritalı hava durumu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN