Suyu Sakın Bu Şekilde İçmeyin! İnanılmaz Zararları Var... Öğrendiğiniz An Suyu Böyle İçmekten Vazgeçeceksiniz...

Suyu Sakın Bu Şekilde İçmeyin! İnanılmaz Zararları Var... Öğrendiğiniz An Suyu Böyle İçmekten Vazgeçeceksiniz...

Susuz kalmamak için yeterli su içmenin ve günde en az 8 bardak su içmenin son derece önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Ayrıca yüksek kaliteli su arıtma cihazları kurarak kirleticilerden arındırılmış içme suyuna özel önem veriyoruz . Ancak içtiğiniz suyun sıcaklığının da sağlığınızı etkileyebileceğinin farkında mısınız?

Çoğumuz, özellikle yaz aylarında, susuzluğumuzu ve yorgunluğumuzu gidermek için işten döndükten hemen sonra bir bardak soğuk su içiyoruz. Ancak birçoğumuz soğuk su içmenin yarardan çok zarar verebileceğinin farkında değiliz. Bu yazımızda soğutulmuş su içmenin zararlı etkilerini yazıyoruz.

SOĞUK SU İÇMEK SİNDİRİM SİSTEMİNİ ETKİLİYOR

Soğutulmuş su içmekten kaçınmanın ana nedenlerinden biri, sindiriminiz üzerinde ciddi bir etkisi olmasıdır. Soğutulmuş su ve bazı soğuk içecekler kan damarlarını daraltır ve ayrıca sindirimi kısıtlar. Soğutulmuş su tükettiğinizde, sindirim sırasında besinleri emmenin doğal süreci engellenir. Bunun nedeni, vücudunuzun odağının sindirimden vücut ısısını ve soğutulmuş suyu düzenlemeye yönlendirilmiş olmasıdır. Sıcaklığı çok düşük olan herhangi bir şey tükettiğinizde, vücudunuzun vücut ısısını düzenlemek için ekstra enerji harcaması gerekir. Ekstra enerji, engellenen besin maddelerinin uygun şekilde sindirilmesi ve emilmesi için aslında gereklidir.

soguk-su.jpg

SOĞUK SU KALBİN BÜYÜK DÜŞMANI

Soğutulmuş su içmekten kaçınmanın bir başka nedeni de kalp atış hızını düşürmesidir. Araştırmalar, soğuk su içmenin sadece kalp atış hızını azaltmakla kalmayıp aynı zamanda vagus sinirini de uyardığını göstermiştir . Sinir, vücudun istemsiz işlevlerini kontrol eder. Sinir aynı zamanda sinir sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. Vagus siniri suyun düşük sıcaklığından doğrudan etkilendiğinden, kalp atış hızı sonunda yavaşlar.

soguk-suyun-zararlari.jpg

SOĞUK SU İÇMEK VÜCUDUNUZDA ŞOK ETKİSİ YARATIR

Yorucu bir antrenmandan sonra soğuk su içmekten kesinlikle kaçınılmalıdır. Birçok insan , özellikle yaz aylarında egzersiz yaptıktan sonra soğuk su içme hatasına düşer . Ancak spor salonu uzmanlarına göre antrenmandan sonra ılık su içilmesi tavsiye ediliyor. Egzersiz yaparken vücudunuz çok fazla ısı üretir. Soğutulmuş su içerseniz, sindirim sağlığınıza zarar veren bir sıcaklık uyumsuzluğu vardır. Vücudunuz ayrıca bir antrenmandan sonra soğuk suyu emmeyi zor bulur. Egzersizden hemen sonra soğuk su içmek, aşırı soğuk su vücudunuzu şok ettiğinden kronik mide ağrısına neden olabilir.

soguk-su-zarari.jpg

SOĞUK SU VÜCUDUN YAĞ YAKILIMINI YAVAŞLATARAK KİLO ALDIRIR

Yemekten hemen sonra soğuk su içmek de vücudunuzun yağları parçalama kabiliyetine müdahale eder. Suyun soğuk sıcaklığı yiyeceklerdeki yağları katılaştırır ve sonuç olarak vücudunuzun istenmeyen yağları vücuttan atması zorlaşır. Normal su içseniz bile, maksimum faydayı sağlamak için yemekten sonra su içmeden önce 30 dakika beklediğinizden emin olun.

SOĞUK SU KABIZLIĞA DAVETİYE ÇIKARIR

Sindirim süreci için oda sıcaklığında su içmek gereklidir, ancak soğuk su içmek kabızlığa neden olabilir. Bunun nedeni, soğutulmuş su içtiğinizde yiyeceklerin vücuttan geçerken katılaşması ve sertleşmesidir. Kabızlığın en önemli nedenlerinden biri olan bağırsaklar da kasılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN